Η Λαγκάρντ δεν πληρώνει φόρους για τα 390.000 ευρώ του ΔΝΤ - iefimerida.gr

Η Λαγκάρντ δεν πληρώνει φόρους για τα 390.000 ευρώ του ΔΝΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να, κάτι που θα δυσκολέψει τις υποθέσεις της Κριστίν Λαγκάρντ. Λίγες ημέρες μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της ότι οι Ελληνες δεν αξίζουν τη συμπάθειά της αφού δεν πληρώνουν φόρους πολλοί έσπευσαν να θυμίσουν στην σελίδα της στο Facebook ότι η ίδια η Λαγκάρντ δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος παρότι εισπράττει ετησίως από το ΔΝΤ 390.000 ευρώ!

Οπως διευκρινίζεται στο γαλλικό σάιτ που ονομάζεται «Ο,τι αφορά τους φόρους» (Tout sur les Impots) η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ επωφελείται από μια ειδική φορολογική εξαίρεση επειδή είναι αξιωματούχος διεθνούς φορέα. Ολα τα εισοδήματά της και οι μισθοί που εισπράττει από το ΔΝΤ δεν φορολογούνται !

Αυτό το καθεστώς ορίζεται από τα άρθρα 34 και 38 της συνθήκης της Βιέννης του 1961 για τις διεθνείς σχέσεις σύμφωνα με τα οποία «ο διπλωματικός υπάλληλος απαλλάσσεται από όλους τους φόρους σε εθνικό και τοπικό επίπεδο» διευκρινίζεται στο σχετικό σάιτ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ