Απίστευτη μαρτυρία: «Με μεγάλωσε ένας κατά συρροήν δολοφόνος» - iefimerida.gr

Απίστευτη μαρτυρία: «Με μεγάλωσε ένας κατά συρροήν δολοφόνος»

Απίστευτη μαρτυρία: «Με μεγάλωσε ένας κατά συρροήν δολοφόνος»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα απομνημονεύματα της κόρης του πιο στυγερού νονού της Νέας Υόρκης προκαλούν τρόμο και δέος. «Μπορούσε να σκοτώσει έναν άνθρωπο και πέντε λεπτά μετά να καθίσει ήρεμος στον καναπέ για να δούμε μαζί τον Τροχό της Τύχης»...

Σαν παιδί η Λίντα Σίρο έζησε όμορφα καθώς ο μπαμπάς φρόντιζε να της παρέχει όλες τις ανέσεις και όλα τα παιχνίδια που έβλεπε στα φανταχτερά διαφημιστικά σποτ. Σαν έφηβη ξάπλωνε κάθε βράδυ στο κρεβάτι της παγωμένη από τον τρόμο μήπως ο μπαμπάς είχε καταλάβει ότι ένας εργάτης στον δρόμο την φλέρταρε και τον ξυλοφόρτωνε μέχρι τελικής πτώσεως. Σαν ενήλικη ζει με φοβερές τύψεις. Ο μπαμπάς έχει σκοτώσει τουλάχιστον 50 άτομα, ανάμεσά τους και αρκετούς υποψήφιους φίλους της.

Η 42χρονη σήμερα Λίντα σε μια προσπάθεια να τιθασεύσει τις ενοχές της αποφάσισε να δημοσιεύσει τα απομνημονεύματά της με τίτλο «Ο πατέρας μου: Μια μηχανή θανάτου» για τη ζωή και τη δράση του Γκρεγκ Σκάρπα, του μεγάλου αφεντικού της νεοϋορκέζικης μαφίας, γνωστού και ως «Αμείλικτου Θεριστή» η απλά «Χάρου».

«Νιώθω ότι με μεγάλωσε ένας κατά συρροήν δολοφόνος. Ένας άντρας με πολλά πρόσωπα. Την μία στιγμή δολοφονούσε εν ψυχρώ έναν άνθρωπο και πέντε λεπτά αργότερα έβλεπε μαζί μου, ατάραχος, κινούμενα σχέδια ή τον Τροχό της Τύχης», δηλώνει στη New York Post η «Μικρή Λίντα» όπως την αποκαλούσαν οι συνεργάτες του μπαμπά της.

«Λένε ότι σκότωσε περίπου 55 ανθρώπους αλλά εγώ είμαι σίγουρη ότι τα θύματα του ήταν πολύ περισσότερα. Αμέτρητα», λέει η «πριγκίπισσα της Μαφίας» (όπως την αποκαλούν τα ΜΜΕ) και αποκαλύπτει πως ο μεγαλύτερός της φόβος ήταν... το φλερτ καθώς όποιο αγόρι έδειχνε ενδιαφέρον για τη Λίντα ο μπαμπάς το μάθαινε και τον ξυλοφόρτωνε άγρια.

Η ανάμνηση που στοιχειώνει ωστόσο τη Λίντα σήμερα δεν είναι... το ξύλο που έφαγε ένα αγόρι το οποίο τόλμησε να την φιλήσει έξω από την πόρτα του σπιτιού της αλλά η υπόθεση του Χοσέ Γκούζμαν.

Το 1983, όταν η Λίντα ήταν 14 ετών, ο οδηγός του αυτοκινήτου που την μετέφερε από το σπίτι στο σχολείο προσπάθησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά. Ο Γκούζμαν σταμάτησε το αυτοκίνητο στην άκρη και έσκισε την ζακέτα της μαθήτριας ενώ της έγλυφε το χέρι. Σε μια προσπάθεια να γλιτώσει τον βιασμό του είπε ότι θα ήταν καλύτερα να συναντηθούν μετά το σχολείο γιατί αν αργούσε θα κινούσαν υποψίες.

Τηλεφώνησε κλαίγοντας στη μαμά της, την Μεγάλη Λίντα, από το σχολείο και εκείνη ενημέρωσε τον σύζυγο της ο οποίος φώναξε τον Γκούζμαν για μια βόλτα στο πάρκο. «Τον έδειρε -μαζί με τους συντρόφους του- του έσπασε τη μύτη, τους αστραγάλους, τα «καλάμια» και τα παΐδια. Λίγες εβδομάδες αργότερα τον εκτέλεσε ο αδερφός μου στο δρόμο, μέρα μεσημέρι. Κανείς ποτέ δεν κατηγορήθηκε για τον φόνο», καταθέτει η Λίντα η οποία ευχήθηκε πολλές φορές από τότε να μην είχε κάνει εκείνο το τηλεφώνημα στη μαμά της...

«Μια μέρα ένας 14χρονος συμμαθητής μου, ο καλύτερός μου φίλος, ήρθε στο σπίτι να διαβάσουμε και καπνίσαμε μαριχουάνα. Ο μπαμπάς το κατάλαβε και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο. Δεν ξέρω πώς επέζησε» περιγράφει η Λίντα η οποία από τότε σταμάτησε να φέρνει φίλους της στο σπίτι.

Η κόρφη του μαφιόζου εκφράζει τον φόβο ότι ο μπαμπάς της ευθύνεται για τον θάνατο του αδερφού του αλλά και του αδερφού της ενώ αποκαλύπτει τη συνεργασία του με το FBI: «Μας έλεγε ότι ήταν κάτι σαν τον Τζέιμς Μποντ. Ο Γκρεγκ Μποντ!».

Όταν η κόρη παντρεύτηκε στα 21 της έναν τραπεζίτη από το Λονγκ Αϊλαντ, ο μπαμπάς μαφιόζος της είπε: «Δεν συμφωνώ με αυτόν τον γάμο. Θέλω να τον σκοτώσω αλλά χρειάζομαι την άδειά σου. Διαφορετικά θα ζω με τύψεις».

Ο Γκρεγκ Σκάρπα συνελήφη το 1992 για δολοφονία και εκβιασμό αλλά πέθανε δύο χρόνια αργότερα από AIDS. Δεν άφησε ούτε δολάριο από την τεράστια περιουσία του στην οικογένεια. Η Λίντα δουλεύει σκληρά για να συντηρήσει την μητέρα της και τα τρία μικρότερα αδέρφια της.

«Θα προσπαθήσω να σκιαγραφήσω τον μπαμπά μου όπως πραγματικά ήταν. Ενας περίεργος άνθρωπος με πολλά πρόσωπα. Δεν θα ωραιοποιήσω την ζωή του. Αυτή η ζωή άλλωστε κατέστρεψε την οικογένειά μας. Για τον άντρα μου πάντως είχε δίκιο. Με βασάνισε πάρα πολύ», καταλήγει η Μικρή Λίντα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ