Εγκωμιαστικό αφιέρωμα της UEFA για το νταμπλ του Ολυμπιακού - iefimerida.gr

Εγκωμιαστικό αφιέρωμα της UEFA για το νταμπλ του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτενές αφιέρωμα στην κατάκτηση του νταμπλ από τον Ολυμπιακό φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA στην ανασκόπηση που πραγματοποίησε για την σεζόν 2011-2012 στο πρωτάθλημα της Super League.

«Καθοδηγούμενος από τον προπονητή Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 39ο πρωτάθλημα, τερματίζοντας επτά βαθμούς μπροστά από τον πλησιέστερο στη βαθμολογία Παναθηναϊκό πριν φτάσει στην κατάκτηση του εγχώριου νταμπλ. Προηγούμενος στην βαθμολογία από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Ολυμπιακός αν και έχασε την πρωτοπορία σε τρεις περιπτώσεις, έφτασε στην κατάκτηση του 14ου πρωταθλήματος τα τελευταία 16 χρόνια και 39ου συνολικά. Ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε στην πρώτη θέση, η απόδοση της ομάδας σταδιακά έφθινε, ολοκληρώνοντας τελικώς τη σεζόν επτά βαθμούς πίσω από τους πρωταθλητές. Ο Ατρόμητος τερμάτισε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην τέταρτη θέση», αναφέρει αρχικώς το δημοσίευμα της UEFA και στη συνέχεια παραθέτει στατιστικά στοιχεία από την πορεία των «ερυθρόλευκων» στο πρωτάθλημα:

«Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε σε πολλές στατιστικές κατηγορίες, έχοντας διαφορά +53 τερμάτων, ενώ κατέκτησε τις περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα-23 σε σύνολο 30 αγώνων. Η ήττα με 1-0 στην Ξάνθη του αποδείχτηκε πως ήταν ένα ισχυρό κίνητρο, με τον Ολυμπιακό να μην δέχεται γκολ επί εννιά συνεχόμενα παιχνίδια σε κάθε διοργάνωση, πριν τη νίκη με 1-0 επί του Παναιτωλικού που εξασφάλισε τον τίτλο τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν αξιοθαύμαστο χαρακτήρα και νοοτροπία πρωταθλητή καθώς κατάφεραν να καλύψουν δύο φορές μειονέκτημα πέντε βαθμών, ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε έγινε μία θρυλική φυσιογνωμία, παρά την απόφασή του να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν. Με τη νίκη του στον τελικό του Κυπέλλου επί του Ατρομήτου, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το 15ο νταμπλ, στο τελευταίο μάλιστα επίσημο παιχνίδι του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο».

Το αφιέρωμα της UEFA συνεχίζει με τον παίκτη της σεζόν στην Ελλάδα, ο οποίος είναι ο Κέβιν Μιραλάς με 20 γκολ σε 25 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, ενώ ως τον παίκτη που αξίζει να παρακολουθήσει κάποιος χαρακτηρίζει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού από την Ξάνθη, τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο. Ως ομάδα έκπληξη της χρονιάς χαρακτηρίζει τον Ατρόμητο, ενώ κάνει ειδική μνεία στον αριθμό «27», τονίζοντας πως και στα τρία πρωταθλήματα του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού εξασφαλίστηκαν την 27η αγωνιστική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ