Διπλωματικό επεισόδιο προκάλεσε η νικήτρια της Eurovision - iefimerida.gr

Διπλωματικό επεισόδιο προκάλεσε η νικήτρια της Eurovision

Λορίν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις ανησυχίες της για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αζερμπαϊτζάν, τη χώρα που φέτος φιλοξένησε τη Eurovision, εξέφρασε η νικήτρια του διαγωνισμού, Λορίν, προκαλώντας εντονότατες διαμαρτυρίες.

Η τραγουδίστρια που χάρισε μία θριαμβευτική νίκη στη Σουηδία, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με εκπροσώπους οργανώσεων που μάχονται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αζερμπαϊτζάν και δήλωσε στα ΜΜΕ, μετά το τέλος της συνάντησης: «Αυτοί οι άνθρωποι έχουν περάσει πολλά και οι ιστορίες τους πρέπει να ακουστούν. Πρέπει να φανεί η άλλη όψη του νομίσματος».

Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν αντέδρασαν άμεσα σε αυτές τις δηλώσεις, αλλά και στη συνάντηση με τους ακτιβιστές, κατηγορώντας τη Λορίν ότι προσπαθεί να πολιτικοποιήσει έναν καλλιτεχνικό θεσμό, ενώ το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο APA, έγραψε ότι ο Σουηδός πρέσβης την έβαλε να κάνει «πολιτικές δηλώσεις από το βήμα της Eurovision».

Το δημοσίευμα διέψευσε άμεσα η σουηδική κυβέρνηση, ενώ και η ίδια η Λορίν, όταν μετά τη νίκη της ρωτήθηκε για το ζήτημα είπε: «Έχω δύο πλευρές. Η μία αφορά τις προσωπικές μου ιδέες και η άλλη τη δουλειά μου. Εδώ, σήμερα θα ασχοληθώ μόνο με αυτό που πετύχαμε στον διαγωνισμό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ