Κρίσιμη εβδομάδα για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ - iefimerida.gr

Κρίσιμη εβδομάδα για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Παναθηναϊκός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να καταφέρουν να εξασφαλίσουν την αδειοδότηση από την ΕΠΟ στην έφεση που έχουν καταθέσει, με την απόφαση να βγαίνει εντός εβδομάδας.

Οι «πράσινοι» βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από τους «κιτρινόμαυρους», μια και έχουν συγκεντρώσει 4,2 εκ. ευρώ προκειμένου να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που υπάρχουν έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2011 προς πρώην παίκτες αλλά και ομάδες, ενώ θα προτείνουν διακανονισμό στους ποδοσφαιριστές του υπάρχοντος ρόστερ για την εξόφληση των οφειλομένων. Η διοίκηση του «τριφυλλιού» αισιοδοξεί σύμφωνα με το sport-fm.gr πως η απόφαση της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ θα είναι θετική και θα εξασφαλιστεί η αδειοδότηση, που θα αποτελεί θετικό οιωνό και για την συμμετοχή του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αντιθέτως στην Ενωση η έλλειψη χρημάτων αποτελεί τροχοπέδη στην επιτυχία της έφεσης και στον «Δικέφαλο» ευελπιστούν πως θα κερδίσουν χρόνο από την ΕΠΟ όσον αφορά την αδειοδότηση, συγκροτώντας ένα κοινό μέτωπο με τις ομάδες που δεν έχουν πάρει και αυτές την αδειοδότηση. Το μεγαλύτερο «αγκάθι» για την ΑΕΚ είναι το γεγονός πως δεν έχει εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα εξαιτίας των οφειλών προς την Εφορία και της δόσης για το άρθρο 44, ενώ υπάρχουν και οι οφειλές σε πρώην ποδοσφαιριστές αλλά και ομάδες.

Οπως είναι λογικό, εφόσον οι ομάδες δεν καταφέρουν να πάρουν αδειοδότηση από την ΕΠΟ, αποκλείονται αυτόματα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μια και η UEFA δεν θα εξετάσει τις περιπτώσεις τους, μια και δεν θα έχουν πάρει αδειοδότηση από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ