Οι δυνατοί λύτες της Φυσικής ζητούν δικαίωση για τα χαμένα μόρια του Γ4 - iefimerida.gr

Οι δυνατοί λύτες της Φυσικής ζητούν δικαίωση για τα χαμένα μόρια του Γ4

Οι δυνατοί λύτες της Φυσικής δυνατούν δικαίωση για τα χαμένα μόρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων να ακυρωθεί το Γ4 ερώτημα στο μάθημα της Φυσικής Κατεύθυνσης μετά τον εντοπισμό λάθους από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Την επείγουσα παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη προς το υπουργείο για να αρθεί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων ζητούν γονείς με αναφορά που κατέθεσαν, διότι όπως υποστηρίζουν «με την πράξη αυτή (της ΚΕΕ) ακυρώνεται η αδιάβλητη και ισότιμη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων και στερούνται αδικαιολόγητα τα παιδιά μας τη δυνατότητα να φοιτήσουν στην σχολή της επιλογής τους, γεγονός καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία τους».

Από τη μία πλευρά, υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι θεωρούν πως ήταν σωστή η απόφαση της Επιτροπής να καταργήσει το θέμα, καθώς η ελλιπής διατύπωσή του οδήγησε πολλούς μαθητές να μην καταφέρουν να λύσουν το θέμα. Την ίδια στιγμή, η άλλη πλευρά κάνει λόγο για «απαράδεκτη απόφαση» που αποτελεί αδικία για όσα παιδιά έλυσαν το θέμα με επιτυχία.

Σήμερα το πρωί μετά τις 12 οι γονείς θα πραγματοποιήσουν παράσταση στο υπουργείο Παιδείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ