Τζήμερος: Με αυτές τις προϋποθέσεις να μείνουν οι μετανάστες στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Τζήμερος: Με αυτές τις προϋποθέσεις να μείνουν οι μετανάστες στην Ελλάδα

Τζήμερος: Με αυτές τις προϋποθέσεις να μείνουν οι μετανάστες στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο έχει τοποθετηθεί ο επικεφαλής του κόμματος Δημιουργία Ξανά στο θέμα των μεταναστών.

Απέχοντας από τις ακραίες θέσεις της Χρυσής Αυγής αλλά και με άτεγκτο ρεαλισμό, ο Θάνος Τζήμερος, αναγνωρίζει πως «σε 50 το πολύ χρόνια οι μουσουλμάνοι θα είναι περισσότεροι από τους Χριστιανούς στην Ευρώπη αν η Ευρώπη συνεχίσει να εθελοτυφλεί και να τους δέχεται. Πολύ θα θέλαμε στον 21ο αιώνα να μιλούσαμε για «πόλεμο», έστω και συγκαλυμμένο, των θρησκειών. Ο χριστιανικός κόσμος πέρασε το δικό του Μεσαίωνα , βιαιοπράγησε, προκάλεσε ποταμούς αιμάτων, έδειξε την πιο αντιχριστιανική συμπεριφορά και τους δικούς του πιστούς και σε αυτού άλλων θρησκειών, αλλά επιτέλους κατάφερε να υιοθετήσει ένα πλαίσιο ανεκτικότητα. Ναι, υπάρχουν χριστιανοί φανατικοί. Δεν απειλούν όμως πια κανέναν και δεν εκπονούν σχέδια σταυροφοριών».

Σε δηλώσεις του στο Βήμα, ο κ. Τζήμερος λέει πως «οι μουσουλμάνοι μέχρι να αποκτήσουν Σπινόζα, Μοντεσκιέ, Βολταίρο, Ντιντερό και Ρουσό, η Ευρώπη οφείλει να θωρακίσει τον εαυτό της και να σταματήσει να βλέπει «χαλαρά» την εισβολή τόσων ανομοιογενών στοιχείων μέσα στους κόλπους της».

Ακόμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο προεκλογικό του πρόγραμμα, ζητά να δημιουργηθούν ειδικές οικονομικές ζώνες για όσους μετανάστες δεν μπορούν να απελαθούν άμεσα, ενώ παράλληλα οι συγκεκριμένοι χώροι θα λειτουργούν και σαν χώροι διαμονής τους με μία συμβολική αμοιβή για την εργασία που θα προσφέρουν στους χώρους αυτούς.

Τέλος, όσον αφορά το αμφιλεγόμενο θέμα της απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, ο επικεφαλής της Δημιουργίας Ξανά θέτει ως προϋπόθεση τα 15 χρόνια συνεχούς παραμονής για τα παιδιά των μεταναστών και 30 χρόνια συνεχούς παραμονής για τους γονείς τους και όλα αυτά, με βασική προϋπόθεση την επιτυχή εξέταση τους στην ελληνική γλώσσα, ιστορία και πολιτισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ