Σαμαράς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί την επιστροφή στο παλαιό» - iefimerida.gr

Σαμαράς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί την επιστροφή στο παλαιό»

Σαμαράς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί την επιστροφή στο παλαιό»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πανστρατιά, η οποία δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας, παράλληλα, πως ξεπεράστηκαν διαφωνίες από το παρελθόν και επικράτησε η ενότητα μπροστά στην ανάγκη να διασωθεί η χώρα.

Ο κ. Σαμαράς, στη δευτερολογία του με την οποία έκλεισε τις εργασίες της εθνικής συνδιάσκεψης της Ν.Δ. που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι όλοι, όπως είπε, δίνουν το «παρών» σε αυτή την κρίσιμη πανστρατιά και αγωνίζονται για μια Ελλάδα ισχυρή, δημιουργική, αξιοπρεπή, μέσα στην Ευρώπη.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δημιουργούμε αληθινά πατριωτικό μέτωπο, γιατί απευθυνόμαστε και κερδίζουμε ανθρώπους, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις».

Ο πρόεδρος τη Ν.Δ. παρουσίασε και το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών τονίζοντας πως «αντίθετα απ' ό,τι συνέβη στις 6 Μαΐου, αυτή τη φορά, στις 17 Ιουνίου, η ψήφος δεν θα είναι χαλαρή. Θα κυριαρχήσει η κρίσιμη επιλογή για το μέλλον του τόπου. Και κάθε πολίτης θέλει να δει ξεκάθαρα τι θα επιλέξει. Όχι μόνο για να στείλει κάποιο μήνυμα. Αλλά για να δώσει την πιο κρίσιμη εντολή. Να κυβερνηθεί η χώρα από την επόμενη μέρα».

Τα διλήμματα που τίθενται σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά είναι τα εξής τρία: Το πρώτο είναι αυτοί που οδηγούν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή, το δεύτερο δίλημμα είναι καταστροφή ή ανάπτυξη και το τρίτο είναι ανάμεσα σε εκείνους που εκπροσωπούν την εμμονή στο παλαιό κι εκείνους που εκπροσωπούν το καινούργιο.

Σε ότι αφορά στο κόμμα του, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «εμείς με τόσο σοβαρά πράγματα δεν παίζουμε. Με την Ελλάδα δεν παίζουμε. Εκπροσωπούμε την παραμονή στο ευρώ και την αλλαγή της οικονομικής συνταγής, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να μπει στην ανάπτυξη και να πιάσει τους στόχους της» .

Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε πως εκπροσωπεί την επιστροφή στο παλαιό, ενώ το κύριο δίλημμα, όπως επεσήμανε, είναι ανάμεσα στο παλαιό που θέλουν να διασώσουν και το καινούργιο που εμείς φέρνουμε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει στην αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων, είπε «όχι» σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, ενώ τόνισε πως δεν θα δεχτεί νέους φόρους.

Φωτογραφία: Eurokinisssi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ