Φεστιβάλ των Καννών: Φαβορί και γιουχαΐσματα - iefimerida.gr

Φεστιβάλ των Καννών: Φαβορί και γιουχαΐσματα

Φεστιβάλ των Καννών: Φαβορί και Γιουχαΐσματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώνεται αύριο βράδυ η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της Κυανής Ακτής, με την τελετή απονομής βραβείων του Φεστιβάλ Καννών στο Μεγάλο Θέατρο Λιμιέρ. Ποιοί όμως θα είναι αυτοί που θα αποχωρήσουν «βραβευμένοι» απο το Φεστιβάλ και ποιοί θα επισκιαστούν; Είναι εύκολο να κάνουμε τις πρώτες υποθέσεις, κρίνοντας απο τις αντιδράσεις του κοινού, αλλά και απο το ποιόν της εκάστοτε ταινίας.

Το «the paperboy» (μονάκριβη) του Λι Ντάνιελς για παράδειγμα, παρά τα ήχηρά ονόματα που συμμετέχουν σε αυτό (Νικόλ Κίντμαν, Μάθιου ΜακΚοναχι κ.α.) μάλλον θα είναι απο τα «ριγμένα» έργα της μεγάλης βραδιάς, αν κρίνουμε απο το γεγονός οτι γιουχαΐστηκε έντονα στη δημοσιογραφική του προβολή που πραγματοποιήθηκε το πρωΐ της Πέμπτης. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το «Moonrise Kingdom» του Γουές Άντερσον, ενω τα προγνωστικά λένε οτι θα «πάει άπατο» και το «Killing them softly» του Άντριου Ντόμινικ παρά το γεγονός οτι πρωταγωνιστεί ο Μπραντ Πιτ.

Στα φαβορί τώρα, βρίσκονται δύο βετεράνοι των Καννών. Ο Αυστριακός Μίκαελ Χάνεκε με το «Amour» και ο Ρουμάνος Κριστιάν Μουνγκίου με το «Πέρα απο τους λόφους» και οι δύο εξισου, φλερτάρουν έντονα με τον Χρυσό Φοίνικα. Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Μουνγκίου έχει ήδη ένα Χρυσό Φοίνικα απο το 2007 για το «4 μηνες 3εβδομάδες και 2 μέρες» ενω ο Χάνεκε απο το 2009 για την «Λευκή Κορδέλα» (das weisse band).

Επικρατέστεροι υποψήφιοι για το Χρυσό Φοίνικα είναι επίσης και ο Δανός Τόμας Βίντερμπεργκ με «Το Κυνήγι», ενω πολύ καλά προγνωστικά έχει και το «Σκουριά και Κόκαλα» του Ζακ Οντιαρ με πρωταγωνίστρια την Μαριον Κοτιγιάρ, αλλά και το «Cosmopolis» του Ντειβιντ Κρόνεμπεργκ, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο κινηματογραφικός «wanna-be-βρικόλακας» Ρόμπερτ Πάτινσον και με την παρουσία του στις Κάννες αναμένεται να κάνει μία (ελπίζουμε ενδιαφέρουσα) στροφή στην καριέρα του

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ