Σαμαράς-Μπακογιάννη εμφανίζονται μαζί για να σβήσουν τα προβλήματα - iefimerida.gr

Σαμαράς-Μπακογιάννη εμφανίζονται μαζί για να σβήσουν τα προβλήματα

Σαμαράς-Μπακογιάννη εμφανίζονται μαζί για να σβήσουν τα προβλήματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαζί, ενώπιον εκατοντάδων κομματικών στελεχών, θα βρεθούν αύριο το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη που θα απευθύνει την πρώτη της ομιλία σε «γαλάζιο» ακροατήριο, δυο χρόνια μετά την απομάκρυνσή της από τη Ν.Δ.

Μαζί τους θα βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει η ΝΔ, για πρώτη φορά, όλα τα στελέχη του λεγόμενου ενιαίου μετώπου της Κεντροδεξιάς-ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με την παρουσία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη στην Εθνική Συνδιάσκεψη θα επισφραγιστεί και επίσημα η συμμαχία της με τον κ. Αντ. Σαμαρά ενώπιον κομματικού ακροατηρίου, αλλά και ενώπιον του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή,

Η κομματική εκδήλωση θα σημάνει την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ ως ενιαίο μέτωπο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και θα παρουσιαστεί το επιχείρημα ότι απαιτείται να στηριχθεί ο Αντώνης Σαμαράς για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και να μην οδηγηθεί σε περιπέτειες.

Η κοινή εμφάνιση του κ. Σαμαρά και της κυρίας Μπακογιάννη ερμηνεύεται και ως προσπάθεια να αναχαιτισθούν τα προβλήματα που προκάλεσε ο πρόσφατος πολιτικός τους «γάμος».

Αντιδράσεις για τις έδρες

Παράλληλα συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη συμπόρευση του κ. Σαμαρά με την κυρία Μπακογιάννη και για την απόφαση να τοποθετηθούν σε εκλόγιμες θέσεις πρώην βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας όπου υπάρχουν εκλεγμένοι της ΝΔ.

Στην Ηλεία οι αντιδράσεις είναι έντονες, αφού ο Γιώργος Κοντογιάννης θα τοποθετηθεί στη δεύτερη θέση, που κατέκτησε η κυρία Διονυσία Αυγερινοπούλου, με αποτέλεσμα η νομαρχιακή επιτροπή της ΝΔ να αντιδράσει και να στείλει επιστολή στα κεντρικά του κόμματος για να διαμαρτυρηθεί.

Έντονες διαμαρτυρίες υπάρχουν και στα Χανιά, όπου κομματικοί παράγοντες έστειλαν επιστολή στην ηγεσία και προειδοποιούν ακόμη και για παραιτήσεις.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η στάση του γραμματέα της ΔΗΣΥ Γιάννη Οικονόμου που δήλωσε δημόσια με ανακοίνωσή του, ότι δε επιθυμεί να είναι τελικά στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου της Φθιώτιδας με τη Ν.Δ.

«Πάνω από μια βουλευτική έδρα είναι η αξιοπρέπεια και η ηθική του καθενός. Και η δική μου δεν μου επιτρέπει να γυρίσω στο τόπο που γεννήθηκα ως «πολιτικός αλεξιπτωτιστής, ούτε να δεχθώ το να αρπάξω μια ευκαιρία και να γίνω κάπου βουλευτής, επειδή έχω παρέμβαση στα κέντρα των αποφάσεων. Δεν θα στερήσω από ανθρώπους που πάλεψαν, αυτά που δικαιούνται» δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ