Bundesbank: Τηρήστε τις δεσμεύσεις, αλλιώς λεφτά γιοκ - iefimerida.gr

Bundesbank: Τηρήστε τις δεσμεύσεις, αλλιώς λεφτά γιοκ

Bundesbank: «Τηρήστε τις δεσμεύσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν με δηλώσεις του έστειλε ένα αυστηρότατο μήνυμα στην Ελλάδα τονίζοντας πως, αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα σταματήσει να λαμβάνει οικονομική βοήθεια.

Ο κ.Βάιντμαν μιλώντας στη γαλλική Le Monde πρόσθεσε πως η δημόσια συζήτηση που έχει ξεκινήσει για το ευρωομόλογο τον «εκνευρίζει», γι αυτό και τάχθηκε κατά της έκδοσης του.

Παράλληλα πρόσθεσε «η ανάπτυξη απαιτεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε, λέγοντας ότι αποτελεί ψευδαίσθηση ότι η κρίση χρέους θα λυθεί με τα ευρωομόλογα.

Τέλος υπεραμύνθηκε του ρόλου της ΕΚΤ στην αντιμετώπιση της κρίσης, λέγοντας ότι έχει κερδίσει χρόνο δανείζοντας στις τράπεζες, αλλά αυτό έχει και τα όρια του. «Είναι σαν τη μορφίνη. Ανακουφίζει τον πόνο, αλλά δεν θεραπεύει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ