Παπαρήγα: Πληρώνουμε την ειλικρίνειά μας- Πολεμάμε σωστά το ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Παπαρήγα: Πληρώνουμε την ειλικρίνειά μας- Πολεμάμε σωστά το ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνο το ΚΚΕ κάνει «ουσιαστική κριτική και πολεμική» στο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει στις εκλογές το κόμμα της , ώστε να έχει ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα, σε ένα πολιτικό τοπίο εξαιρετικά ρευστό.

Σε ομιλία της στον Περισσό, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι το κόμμα της πληρώνει εκλογικά την ειλικρίνειά του. Τόνισε όμως ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο μια ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ. «Να φέρει νομοσχέδια, να προκαλέσει μια ονομαστική ψηφοφορία και να στριμώχνει βουλευτές να ψηφίζουν ή να μην ψηφίζουν».

Η κυρία Παπαρήγα άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν το ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε:

«Αυτοί αντιμετωπίζουν το ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις αντιφάσεις που έχει, γιατί κινούνται στα ίδια πλαίσια πολιτικής. Αυτός που κάνει ουσιαστική κριτική και πολεμική στο ΣΥΡΙΖΑ κι αυτός που μπορεί να το κάνει είναι το ΚΚΕ».

Για τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε: «Ούτε αυτός μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση που δέχεται για λόγους ανταγωνισμού στις εκλογές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Γιατί ο ένας λέει «ο Ολάντ τα λέει καλά», μετά όταν ο Ολάντ συναντάει τον άλλο, ξινίζεται και ο άλλος και τον λέει «Ολαντρέου». Αυτός που μπορεί να αντιμετωπίσει ιδεολογικά και πολιτικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι βεβαίως το κίνημα πριν απ' όλα, το ταξικό κίνημα, η ταξική πάλη και το ΚΚΕ».

Μιλώντας ειδικά για τη «γαλάζια» επίθεση εναντίον του πολιτικού σχηματισμού του Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Παπαρήγα ανέφερε:

«Να καταλάβει ο κόσμος γιατί η Νέα Δημοκρατία χτυπάει τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον χτυπάει σαν το χταπόδι. Τον χτυπάει για ψήφους και γιατί η αστική τάξη δεν θέλει ιμιτασιόν κόμματα, θέλει γνήσια δικά της, τα ιμιτασιόν δεν τα θέλει. Το ΚΚΕ όμως μπορεί να αντιπαλέψει τον συντηρητισμό που μπορεί να καλλιεργηθεί και να τον μετατρέψει σε ριζοσπαστισμό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ