Eως τη Δευτέρα 18 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών - iefimerida.gr

Eως τη Δευτέρα 18 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών

Προβόπουλος: Τη Δευτέρα τα 18 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος υποστήριξε σήμερα πως οι τράπεζες θα λάβουν τα πρώτα 18 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση τους την Παρασκευή ή την Δευτέρα.

Ο κ.Προβόπουλος, ο οποίος έγινε δεκτός σήμερα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε «Σε περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας είναι σημαντικό ότι κεφάλαια 18 δισ. ευρώ μπαίνουν αύριο ή τη Δευτέρα στις τράπεζες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως «Πολλά ακούγονται για τις τράπεζες» για να απαντήσει ο κ. Προβόπουλος: «Σε μία περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας είναι σημαντικό να διατίθενται 18 δισ. ευρώ στις τράπεζες. Είναι θετικό που είχαμε δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών για να αναληφθούν πρωτοβουλίες ανάπτυξης. Η ανάπτυξη, όμως, περνάει μέσα από την ίδια τη χώρα».

Ο κ.Προβόπουλος αναφερόμενος στην εκροή καταθέσεων τόνισε πως πρόκειται για εκροή πόρων από την πραγματική οικονομία που πρέπει να αντιστραφεί για να διατεθούν στην πραγματική οικονομία.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ