Γαλλική «ρουκέτα» για το ελληνικό Χρέος, από συνεργάτη του Ολάντ - iefimerida.gr

Γαλλική «ρουκέτα» για το ελληνικό Χρέος, από συνεργάτη του Ολάντ

Γαλλική «ρουκέτα» για το ελληνικό Χρέος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Νέο «κουρεματάκι» -πριν καλά- καλά... κρυώσει η μηχανή που «ψαλίδισε» τα περίπου 100 δισ. ευρώ του ελληνικού Χρέους που είχαν στα χαρτοφυλάκια τους οι τράπεζες- θεωρεί ως αναγκαία συνθήκη για την επιστροφή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στενός συνεργάτης του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, αναδεικνύοντας επί της ουσίας αυτό που λένε από την επόμενη του «κουρέματος» έμπειροι οικονομολόγοι αλλά και αυτό που υπαινίσσεται το ΔΝΤ στην Εκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού Χρέους!

Πηγαίνοντας, μάλιστα, ένα βήμα παραπέρα, ο οικονομολόγος Φιλίπ Αγκιόν θεωρεί ότι το «κούρεμα» είναι αναγκαίο και για το πορτογαλικό και για το ισπανικό Χρέος, προκαλώντας ρίγη... «συγκίνησης» σε τραπεζίτες και ΕΚΤ.

Θέτοντας το «δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων», ο στενός συνεργάτης του κ. Ολάντ προβλέπει ότι οι τράπεζες στον ευρωπαϊκό Νότο θα χρειαστούν πρόσθετη βοήθεια από την ΕΚΤ και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, την ώρα που ο Ισπανός πρωθυπουργός επιμένει να... σφυρίζει αδιάφορα παρά το ότι ειδικά οι μικρές τοπικές τράπεζες του (cajas) κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα, ανατινάζοντας και την ισπανική οικονομία.

Ο Γάλλος οικονομολόγος δεν διστάζει να κοντραριστεί με τους Γερμανούς και για το επίμαχο θέμα της ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι εάν η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη αποδειχθεί φέτος πολύ μικρότερη απ' όσο προβλεπόταν, θα χρειαστεί μεγαλύτερη ευελιξία στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί και το «εργαλείο» του υψηλότερου πληθωρισμού (3-4%), κάτι που θεωρείται ταμπού για το Βερολίνο, καθώς κάτι τέτοιο θα καθιστούσε πιο ακριβά τα γερμανικά προϊόντα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ