Μέρκελ: Καμία απόφαση για τα ευρωομόλογα προς το παρόν - iefimerida.gr

Μέρκελ: Καμία απόφαση για τα ευρωομόλογα προς το παρόν

Μέρκελ: Καμμία απόφαση για τα ευρωομόλογα προς το παρόν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίθετη για ακόμη μία φορά εμφανίστηκε η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ στο ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου, κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Δεν θα αποφασιστεί τίποτε, θα προετοιμαστούμε για τη Σύνοδο του Ιουνίου» ανέφερε η κυρία Μέρκελ, ενώ υπογράμμισε πως το ζητούμενο είναι οι «προοπτικές ανάπτυξης» μαζί με τη συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Στην συνέχεια η καγκελάριος της Γερμανίας, τόνισε πως προκειμένου να επιτευχθεί ανάπτυξη πρέπει να γίνει καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων ιδιαίτερα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Αναφορικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η Γερμανίδα πολιτικός επεσήαμνε την ανάγκη για στενότερη συνεργασία εντός της Ευρώπης προκειμένου να γίνουν αλλαγές σε τομείς όπως, ανέφερε ενδεικτικά, τα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας και η ρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Ερωτώμενη για το θέμα του ευρωομολόγου αλλά και την κοινοτικοποίηση των χρεών, η Άνγκελα Μέρκελ για ακόμη μία φορά εμφανίστηκε αντίθετη λέγοντας πως «οι ευρωπαϊκές Συνθήκες απαγορεύουν την "ανάληψη αμοιβαίας ευθύνης", στην οποία κατά την άποψή μας εμπίπτουν τα ευρωομόλογα». Στην συνέχεια τόνισε πως τα ευρωομόλογα δεν θα συμβάλλουν στην τόνωση της ανάπτυξης, λέγοντας πως η ουσιαστική εξίσωση των επιτοκίων για αρκετά χρόνια στην Ευρωζώνη «οδήγησε ουσιαστικά σε σημαντικές στρεβλώσεις».

Πριν τις δηλώσεις αυτές η κυρία Μέρκελ είχει συνάντηση και με τον Έλληνα υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο. Για τις επαφές αυτές, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ περιορίστηκε να δηλώσει πως «συζήτησαν την οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ