Βέλγος υπουργός: Είναι ανεύθυνοι όσοι λένε πως δεν έχουμε plan B για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Βέλγος υπουργός: Είναι ανεύθυνοι όσοι λένε πως δεν έχουμε plan B για την Ελλάδα

Βέλγος υπουργός: Είναι ανεύθυνοι όσοι λένε πως δεν έχουμε plan B για την Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μα προκλητική δήλωση προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, Στίβεν Βανακέρε, ο οποίος είπε πως θα ήταν ανεύθυνο το να ισχυρίζεται κανείς πως η Ευρώπη δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο για τυχόν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο Βέλγος πολιτικός απάντησε σε δημοσιογράφους, τονίζοντας πως «όλα τα σχέδια έκτακτης ανάγκης (για την Ελλάδα) καταλήγουν στο ίδιο πράγμα: μία κυβέρνηση είναι υπεύθυνη όταν προβλέπει όσα ελπίζει ότι μπορεί να αποφύγει».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους λίγο πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο κ. Βανακέρε πρρόσθεσε μάλιστα ότι «πρέπει να επιμείνουμε ώστε να αποφύγουμε το σενάριο της εξόδου (της Ελλάδας) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν προετοιμαζόμαστε για μία τέτοια πιθανότητα. Πιστεύω ότι πολλές χώρες έχουν το δικό τους σχέδιο έκτακτης ανάγκης για πράγματα που θέλουν να αποφύγουν με κάθε κόστος, όπως τρομοκρατικές επιθέσεις και αν λέγαμε ότι δεν έχουμε τέτοιου είδους σχέδια θα ήταν ανεύθυνο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ