Παπανδρέου: Ο Τσίπρας θέλει την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο - iefimerida.gr

Παπανδρέου: Ο Τσίπρας θέλει την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αποχώρηση από το ευρώ «θα ήταν καταστροφική» τόνισε, μιλώντας στο BBC, ο Γιώργος Παπανδρέου. Στη συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η κεντρική πολιτική του πρόταση κινείται «εκτός πραγματικότητας».

Μιλώντας στην εκπομπή Newsnight, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν ολέθρια για την οικονομία, επειδή θα προκαλούσε μαζικές αναλήψεις από τις τράπεζες και - στη συνέχεια- εκτόξευση του πληθωρισμού. Ταυτοχρόνως, είπε, τυχόν ελληνική αποχώρηση θα διαμόρφωνε αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη και θα κρατούσε ανοικτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν άλλες χώρες.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ, προσθέτοντας πως όλα θα κριθούν από την εφαρμογή του προγράμματος. «Είναι εφικτές ορισμένες αλλαγές στο πρόγραμμα, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα για πολλές αλλαγές».

Επέκρινε το ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει «και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο» και χαρακτήρισε «εξωπραγματική» την πολιτική του εν λόγω πολιτικού σχηματισμού.

Κάνοντας αναφορά στις εκλογές, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι στις 6 Μαϊου οι Έλληνες εξέφρασαν «πολύ θυμό, απελπισία, πόνο» και κάλεσε τους ψηφοφόρους να στείλουν, τη 17η Ιουνίου, μήνυμα τερματισμού της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ