Αναισθησιολόγος στην Αυστραλία μόλυνε 56 ασθενείς του με ηπατίτιδα - iefimerida.gr

Αναισθησιολόγος στην Αυστραλία μόλυνε 56 ασθενείς του με ηπατίτιδα

Αναισθησιολόγος στην Αυστραλία μόλυνε 56 ασθενείς του με ηπατίτιδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αναισθησιολόγος Τζέiμς Λάθαμ Πίτερς, βαρύνεται με 168 κατηγορίες για τη μόλυνση 56 γυναικών με τον ιό της ηπατίτιδας C, αφου σύμφωνα με εξετάσεις που έγιναν, επιβεβαιώθηκε ότι ο ιός από τον οποίο προσβλήθηκαν οι γυναίκες, ταίριαζε απόλυτα με το DNA του γιατρού. Η δίκη του διξάγεται σε δικαστήριο της Μελβούρνης.

Ο ιός πιθανά μεταδόθηκε στους ασθενείς του από μολυσμένες σύριγγες μιας και όπως αποκαλύφθηκε, ο κατηγορούμενος, οοποίος εργαζόταν σε κλινική αμβλώσεων στο Κόμπουργκ της Μελβούρνης ήταν και χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Πάνω από το 50% των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό της ηπατίτιδας C, είναι φορείς του ιού μέχρι και έξι μήνες αργότερα μετά τη μόλυνσή τους. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, η ασθένεια θεωρείται χρόνια. Επτά από τους 10 ασθενείς που υποφέρουν από χρόνια ηπατίτιδα C, προσβάλλονται και από χρόνια πάθηση του ύπατος. και ένα 5% εξ αυτών χάνουν τη ζωή τους εν τέλει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ