Η «Ποκαχόντας» κάνει κατάληψη σε άγκυρα πλοίου με την Greenpeace [Εικόνες] - iefimerida.gr

Η «Ποκαχόντας» κάνει κατάληψη σε άγκυρα πλοίου με την Greenpeace [Εικόνες]

Οι «πράσινοι ακτιβιστές» κάνουν κατάληψη σε πλοίο τη Βραζιλία [Εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θυμάστε την Κουριανκα Κιλτσερ από Ποκαχόντας; Η 22χρονη πλέον πανέμορφη ηθοποιός και γνωστή ακτιβίστρια, αποφάσισε να συμμετάσχει στην συμβολική κατάληψη της Greenpeace στην άγκυρα ενός φορτηγού πλοίου στη Βραζιλία, μια διαμαρτυρία για την παράνομη υλοτομία στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Η Κουριάνκα Κίλτσερ, έγινε γνωστή το 2006, όταν ήταν υποψήφια για Όσκαρ για τον ρόλο της ως «Ποκαχόντας» στην ταινία «Νέος Κόσμος» του Τέρενς Μάλικ, όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον Κόλιν Φάρελ. Οι ακτιβιστικές δραστηριότητες της Κίλτσερ μέχρι σήμερα, περιλαμβάνουν τη συμμετοχή της στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή και τα Δικαιώματα της Μητέρας Γης στο Τικιπάγια της Βολιβίας το 2010, ενώ έχει περάσει και από τη φυλακή για μια ειρηνική διαμαρτυρία στο Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Greenpeace, όσο οι ακτιβιστές βρίσκονται στην άγκυρα, είναι αδύνατο για το πλοίο να μπορέσει να «δέσει» στο λιμάνι και να φορτώσει το φορτίο του χυτοσιδήρου, ο οποίος είναι το βασικό συστατικό στη διαδικασία παραγωγής χάλυβα.

Η τελευταία έρευνα της Greenpeace, δείχνει πως ο χυτοσίδηρος συμβάλλει στην καταστροφή του δάσους του Αμαζονίου, ενω εντείνει και την εκδούλευση των ντόπιων. Ο χυτοσίδηρος που παράγεται, προορίζεται για τα εργοστάσια μεγάλων αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Δείτε τις φωτογραφίες που αλιεύσαμε από την ιστοσελίδα της Greenpeace:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ