Σύνοδος Κορυφής με ελληνικό μενού - iefimerida.gr

Σύνοδος Κορυφής με ελληνικό μενού

Σύνοδος Κορυφής με ελληνικό μενού
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Στη γερμανική αδιαλλαξία αλλά και στο γνωστό, πλέον, νωχελικό τρόπο αντίδρασης (;) των Ευρωπαίων, θα «σκοντάψει» όπως όλα δείχνουν μια ακόμα Σύνοδος Κορυφής, παρά το ότι η Ευρωζώνη μοιάζει με καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να σκάσει.

Αφήνοντας κανείς παράμερα την υποβαθμισμένη παρουσία της Ελλάδας σε μια Σύνοδο όπου το μενού θα είναι κατά βάση ελληνικό, δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει ότι από τη μια οι Γερμανοί και οι δορυφόροι τους μένουν «οχυρωμένοι» πίσω από την εμμονή τους για την απαρέγκλιτη εφαρμογή του δημοσιονομικού συμφώνου παραπέμποντας στη τακτική Σύνοδο την όποια κουβέντα για ευρωομόλογα και λοιπά... ενοχλητικά θέματα, ενώ από την άλλη μεριά δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση συγκρότησης ενός ισχυρού μπλοκ χωρών με πρόθεση να πιέσουν το Βερολίνο για αλλαγή ρότας.

Κάπου στη μέση ο Ολάντ με τη φόρα των γαλλικών εκλογών εμφανίζεται διατεθειμένος να τα βάλει όλα στο τραπέζι χωρίς όμως να φαίνεται έτοιμος για κατά μέτωπο σύγκρουση με τη Μέρκελ, ενώ η Κομισιόν για μια ακόμα φορά πετάει τη... μπάλα στην εξέδρα, δηλώνοντας ότι τα ευρωομόλογα δεν είναι της στιγμής.

Έτσι αν και όλοι οι Οργανισμοί εκτός Ευρώπης κρούουν το κώδωνα του κινδύνου να «σκάσει» η βόμβα της Ευρωζώνης, σπέρνοντας τον όλεθρο παγκοσμίως- κάτι που τρομάζει πλέον ανοικτά τον Λευκό Οίκο- ουδείς φαίνεται διατεθειμένος να κουνήσει το δακτυλάκι του, παρά μόνο για να προειδοποιήσει ή ακόμα και να απειλήσει τους... άτακτους Έλληνες.

Ωστόσο, τα νεώτερα μαντάτα του ΟΟΣΑ θα έπρεπε να προβληματίσουν ιδιαιτέρως τους θιασώτες της δημοσιονομικής πειθαρχίας ως τη μόνη λύση, καθώς πέρα από την Ελλάδα, η ύφεση χτυπά τη πόρτα συνολικά της Ευρωζώνης, χωρίς καν να συνυπολογίζονται οι αστάθμητοι παράγοντες.

Ειδικά όσον αφορά στη χώρα μας, μόνο και μόνο η πρόβλεψη ότι ακόμα κι αν εφαρμοστεί κατά γράμμα το Πρόγραμμα, η ύφεση φέτος θα φτάσει στο 5,3% για να περιοριστεί- και όχι να μηδενιστεί- στο 1,3% το 2013, αρκεί για να προκαλεί σύγκρυο, καθώς βρισκόμαστε μόλις στα μισά του έτους και ήδη έχουμε αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις επί τα χείρω των σχετικών προβλέψεων.

Συν τοις άλλοις, το ότι προβλέπεται εκτίναξη της ανεργίας στο 21,2% για φέτος και στο 21,6% το 2013- δηλαδή πάνω από 1.000.000 άνεργοι- μόνο ως επιχείρημα υπέρ του ελληνικού πειράματος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ