Μετά τον Μέγα Αλέξανδρο, οι Σκοπιανοί έβαλαν άγαλμα και του Φιλίππου του Β' - iefimerida.gr

Μετά τον Μέγα Αλέξανδρο, οι Σκοπιανοί έβαλαν άγαλμα και του Φιλίππου του Β'

Μετά τον Μέγα Αλέξανδρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχει τέλος η «μακεδονοποίηση» στα Σκόπια, καθώς μετά το γιγαντιαίο και αντιαισθητικό άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που ανεγέρθηκε στο κέντρο της πόλης, ο Νίκολα Γκρουέφσκι τοποθέτησε και ένα άγαλμα του Φιλίππου του Β'.

Το άγαλμα του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και βασιλιά της Μακεδονίας,, το οποίο φέρει επισήμως την ονομασία «Πολεμιστής» (σ.σ. αντίστοιχα το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποκαλείται «Έφιππος Πολεμιστής») έχει ύψος 13 μ. και τοποθετήθηκε σε βάση 15 μ.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η ηλεκτρονική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Netpress, που είχε προαναγγείλει το γεγονός, η τοποθέτηση του αγάλματος αυτού είναι μέρος του προγράμματος μνημειοθέτησης του Δήμου Τσένταρ «προς τιμήν σημαντικών προσωπικοτήτων και γεγονότων».

Βάσει του σχεδίου αυτού, μπροστά από το άγαλμα θα κατασκευαστούν δύο μικρότερα συντριβάνια με ανάγλυφα από χαλκό και μάρμαρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ