Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες ακύρωσαν το ραντεβού με τον Τσίπρα - iefimerida.gr

Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες ακύρωσαν το ραντεβού με τον Τσίπρα

Οι Γερμανοί ακύρωσαν την τελευταία στιγμή το ραντεβού με τον Τσίπρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τελευταία στιγμή αναβλήθηκε το ραντεβού του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον Γερμανό σοσιαλδημοκράτη ηγέτη, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Γερμανοί πολιτικοί, είναί ενοχλημένοι μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος κατά την ομιλία του στο Παρίσι εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά του Φρανσουά Ολάντ, όσο και κατά της Άνγκελα Μέρκελ.

Οι Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «Η κ. Μέρκελ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι ισότιμη εταίρος στην Ευρωζώνη, που δεν έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, και δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σε χώρες της Ευρωζώνης σαν να πρόκειται για χώρες-προτεκτοράτο των χωρών με πιστοληπτική δυνατότητα ΑΑΑ στην Ευρωζώνη. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, ο ελληνικός λαός είναι κυρίαρχος, έχουμε διαδικασίες που προβλέπει το δικό μας Σύνταγμα. Συνεπώς, δεν μπορεί η κ. Μέρκελ να ορίζει πότε θα κάνουμε και για ποιο λόγο θα κάνουμε δημοψήφισμα». Ενώ σε άλλο σημείο είπε χαρακτηριστικά πως «Ο Πρόεδρος Ολάντ πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί με ευκολία να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να γίνει ένας Ολαντ-ρέου, διότι θα έχει το αποτέλεσμα και την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των σοσιαλδημοκρατών, κ. Σταϊνμάγερ, ακύρωσε ο ίδιος προσωπικά το ραντεβού με τον Έλληνα πολιτικό, ενώ την ίδια ώρα μετά από αυτήν την εξέλιξη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως τελικά η ευρωπαϊκή περιοδία του κ. Τσίπρα δεν ήταν και τόσο επωφελής.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ