Οι Κάννες είπαν «αντίο» στον Θόδωρο Αγγελόπουλο - iefimerida.gr

Οι Κάννες είπαν «αντίο» στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Οι Κάνες είπαν «αντίο» στον Θόδωρο Αγγελόπουλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια ξεχωριστή τελετή τίμησαν οι Κάννες τον αξέχαστο Θόδωρο Αγγελόπουλο, 15 χρόνια μετά την απονομή του Χρυσού Φοίνικα για το έργο του «Μια αιωνιότητα και μια μέρα».

Στην αίθουσα Ντεμπισί του Παλαί ντε Φεστιβάλ, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Ζιλ Ζακόμπ παρουσίασε μια μεσαίου μήκους ταινία αφιερωμένη στον Ελληνα δημιουργό. Η ταινία αυτή έγινε το 2007 όταν ο Ζακόμπ είχε ζητήσει από τους βραβευμένους με μεγάλα βραβεία σκηνοθέτες του φεστιβάλ να καταθέσουν μια ταινία τριών λεπτών ως μέρος ενός ευρύτερου έργου «Ο καθένας και το σινεμά του» για τα 60ά γενέθλια της διοργάνωσης. Ανάμεσα σε αυτούς τους σκηνοθέτες ήταν φυσικά και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Αυτό το υλικό παίχθηκε στις Κάννες και στην έναρξή του είχε ένα απόσπασμα από συνέντευξη του Αγγελόπουλου στην οποία τον ερωτούν «γιατί κάνετε σινεμά» και απαντάει : «Για μένα, για τους φίλους μου και για να νικήσω το χρόνο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ