Οι «7 Σαμουράι» του Βενιζέλου - iefimerida.gr

Οι «7 Σαμουράι» του Βενιζέλου

Οι «7 Σαμουράι» του Βενιζέλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με έμφαση στο λεκανοπέδιο Αττικής, όπου διαβιεί ο μισός πληθυσμός τη χώρας, ξεκινά την προεκλογική περίοδο το ΠΑΣΟΚ.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που δείχνει είναι ότι στη «μάχη» της Αττικής θα ρίξει τους 7 Σαμουράι του κόμματος, τα ισάριθμα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τους Κώστα Σκανδαλίδη, Ανδρέα Λοβέρδο, Πέτρο Ευθυμίου, Μίμη Ανδρουλάκη, Άννα Διαμαντοπούλου, Φώφη Γεννηματά και Μιχάλη Χρυσοχοίδη οι οποίοι θα «σαρώσουν» τις περιοχές του λεκανοπεδίου μέχρι τις 17 Ιουνίου.

Σε κάθε ένα από τα εν λόγω στελέχη θα δοθεί η ευθύνη μιας μεγάλης περιοχής του Λεκανοπεδίου - για παράδειγμα, ο Ανδρέας Λοβέρδος αναλαμβάνει την Δυτική Αθήνα και ο κ. Ευθυμίου τον Πειραιά – αλλά και μία ακόμη κρίσιμη εκλογική περιφέρεια, εκτός Αττικής.

Το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαΐου υπέστη καθίζηση καθώς στα αστικά κέντρα οι πολίτες υπέστησαν σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και εξ αυτού του λόγου καθίσταται απαραίτητη η "πόρτα πόρτα" προσπάθεια από τα κορυφαία στελέχη Τον νομό Θεσσαλονίκης στον οποίο επίσης το ΠΑΣΟΚ κατρακύλησε σε πρωτοφανή εκλογικά ποσοστά αναλαμβάνει ο Πάρης Κουκουλόπουλος.

Οι «7» οι οποίοι συγκροτούν μια άτυπη πολιτική γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, θα κάνουν περιοδείες σε "ευαίσθητες" γειτονιές μαζί με οργανωτικά στελέχη και αυτοδιοικητικούς όπως επίσης και ομιλίες τους σε κλειστούς χώρους. Σύμφωνα με πληροφορίες επειδή η ομάδα των "7" θα συνεδριάζει σε καθημερινή βάση, ορισμένα στελέχη της σχεδιάζουν για λόγους καλύτερου συντονισμού να εγκατασταθούν προεκλογικά στην Ιπποκράτους κάτι που ήδη σκέφτεται ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Παράλληλα, η Ιπποκράτους σχεδιάζει να αναθέσει σε μία ομάδα νέων στελεχών των κεντρικό ρόλο στην εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς με στόχο την ανανέωση του προφίλ του κόμματος. Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται ότι στα κανάλια θα βγαίνουν νεώτεροι ηλικιακά βουλευτές όπως για παράδειγμα οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Χρήστος Αηδόνης, Άγγελος Τόλκας .

Ειδικός ρόλος επιφυλάσσεται σύμφωνα με πληροφορίες και σε στελέχη που δεν έχουν εκλεγεί ωστόσο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι μπορούν να συνεισφέρουν με την παρουσία τους στον προεκλογικό αγώνα. Για παράδειγμα ο Δημήτρης Ρέππας θα συμβάλει κατά την προεκλογική περίοδο στην επικοινωνία των μηνυμάτων του ΠΑΣΟΚ σε νομούς της Πελοποννήσου, το ίδιο και στελέχη όπως ο Χρήστος Παπουτσής που θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει στην Αθήνα αλλά και οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Νάσος Αλευράς και Δημήτρης Καρύδης.

Επίσης, αποφασίστηκε να ενισχυθεί προεκλογικά ο τομέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ με έμφαση στα social media και στην ενίσχυση των θετικών μηνυμάτων που οφείλει να εκπέμπει το κόμμα προς την κοινωνία και τους πολίτες στην προσπάθεια να αποδείξει ότι αποτελεί δύναμη εγγύησης και σταθερότητας.

Όπως έχει ήδη κάνει γνωστό ο Βαγγέλης Βενιζέλος τις ημέρες που απομένουν ως τις εκλογές θα γίνουν στοχευμένες περιοδείες στις μονοεδρικές περιφέρειες, όπως επίσης στις δυεδρικές αλλά και στις τετραεδρικές περιφέρειες οι οποίες επηρεάζουν με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και την κατανομή των εδρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ