Τα διεθνή media έκαναν ροκ σταρ της πολιτικής τον Τσίπρα - iefimerida.gr

Τα διεθνή media έκαναν ροκ σταρ της πολιτικής τον Τσίπρα

Τα διεθνή media έκαναν ροκ σταρ της πολιτικής τον Τσίπρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο όρος «σέξι» δεν είναι ένας επιθετικός προσδιορισμός που θα περιέγραφε τους περισσότερους Έλληνες πολιτικούς. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναδείχτηκε σε θριαμβευτή των εκλογών, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Ο πρόλογος του Reuters στο εκτενές αφιέρωμα για τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απλώς η αρχή μιας παγκόσμιας εμμονής για το νέο καυτό πρόσωπο της διεθνούς πολιτικής σκηνής.

«Ένας μηχανόβιος πρώην κομμουνιστής με θεληματικό πηγούνι, πυκνά μαύρα μαλλιά, πυρακτωμένο βλέμμα και ελκυστική σύντροφο, ο Αλέξης Τσίπρας αποπλάνησε τον ελληνικό λαό με την υπόσχεση που τους έδωσε ότι θα κάνει αυτό που οι Ευρωπαίοι ηγέτες θεωρούν απίθανο: θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ σκίζοντας το σχέδιο διάσωσης που ξορκίζει την πτώχευση». Με αυτές τις τέσσερις γραμμές το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters προλόγισε το προφίλ του Αλέξη Τσίπρα που θα εξίταρε τα παγκόσμια media και θα τα έσπρωχνε να τον αναγάγουν στο νέο αγαπημένο τους σταρ της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής.

Τα διεθνή media έκαναν ροκ σταρ της πολιτικής τον Τσίπρα | iefimerida.gr 0

Ο συνδυασμός του ατίθασου νέου πολιτικού που δεν φοράει γραβάτα με τον δυναμικό εκφραστή μιας ισχυρής πλειοψηφίας που χτυπά το χέρι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους ισχυρούς της «δύσης» (σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η ελληνική πολιτική έμοιαζε εντελώς παραδομένη στο τραστ Μέρκελ – Σαρκοζί) έχει δώσει στον Αλέξη Τσίπρα το εκτόπισμα ενός ροκ σταρ των κοινοβουλίων.

Τα διεθνή media έκαναν ροκ σταρ της πολιτικής τον Τσίπρα | iefimerida.gr 1

Η φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα να κάθεται χαλαρός πάνω στο παλιομοδίτικο ξύλινο γραφείο, χωρίς γραβάτα, με το πρώτο κουμπί του πουκαμίσου του ανοιχτό και το χαμόγελό του πλατύ, ήταν ίσως η καλύτερη εικόνα που θα μπορούσε να συνοδεύσει το άρθρο του απεσταλμένου της Paris Match στην Αθήνα, ενός δημοσιογράφου ο οποίος έβλεπε τα πάντα μαύρα γύρω του στην ελληνική πρωτεύουσα αλλά λάτρεψε τον Αλέξη...

«Αλέξης Τσίπρας, ο άνθρωπος που φοβάται η Ευρώπη», είναι ο τίτλος του γαλλικού περιοδικού για το οποίο ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφεται ως ο άνθρωπος-κλειδί της ελληνικής πολιτικής, ο οποίος δεν θα στηρίξει καμία κυβέρνηση που απειλεί να συνεχίσει τις μειώσεις εισοδημάτων και είναι εκείνος που κάνει τη διαφορά σε ένα «μαύρο» κείμενο όπου εκτιμάται ότι «Στα πόδια της Ακρόπολης η Αθήνα λυώνει στη μιζέρια».

Τα διεθνή media έκαναν ροκ σταρ της πολιτικής τον Τσίπρα | iefimerida.gr 2

Από τον πιο ανάλαφρο τίτλο του Reuters «Ο αριστερός ηγέτης της Ελλάδας είναι κάτι παραπάνω από σέξι Αλέξης» φτάσαμε στο ηχηρό πρωτοσέλιδο τίτλο της Guardian: «Αλέξης Τσίπρας: Ο άνθρωπος που κρατά την τύχη του ευρώ στα χέρια του» το οποίο συνοδεύεται από την φωτογραφία του Ελληνα πολιτικού σε... παλιά φοιτητική εκδρομή!

Τα διεθνή media έκαναν ροκ σταρ της πολιτικής τον Τσίπρα | iefimerida.gr 3

Από το σύνθημα «Εμπρός Αλέξη για μια Ελλάδα σέξι» (καθώς το Reuters εκτιμά ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη απήχηση στο γυναικείο εκλογικό σώμα) μέχρι το Αλέξης Τσίπρας: «Αυτός είναι πόλεμος μεταξύ ανθρώπων και καπιταλισμού» του δεύτερου δημοσιεύματος του Guardian και το άρθρο των New York Times, «Ο ανερχόμενος Έλληνας πολιτικός σταρ, εχθρός της λιτότητας, ωθεί την Ευρώπη στα άκρα», το κενό είναι μεγάλο αλλά το σημείο αναφοράς το ίδιο.

«Για τους υποστηρικτές του είναι ο σωτήρας, ο μόνος ηγέτης ο οποίος είναι αρκούντως τολμηρός να πάρει την εξουσία από τους ανίκανους και κυρτούς γέρους που σπατάλησαν το μέλλον της νεολαίας των Ελλήνων», γράφει το μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο (και αναπαράγει σύσσωμος σχεδόν ο διεθνής Τύπος) και... συγχωρεί τον Ελληνα ροκ σταρ Αλέξη Τσίπρα για τα μέτρια αγγλικά του στη συνέντευξη του CNN όπου αποκάλεσε μπροστά στην ισχυρή κυρία του καναλιού, Κριστιάν Αμανπούρ, την επιβλητική Γερμανίδα Καγκελάριο... «Μαντάμ Μέρκελ»!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ