ΤΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Γυρνώντας στην δραχμή, το παραδοσιακό κομπόδεμα σε ευρώ θα είναι... παράνομο

Εάν γυρίσουμε στην δραχμή, το παραδοσιακό κομπόδεμα σε ευρώ θα είναι... παράνομο
Εάν γυρίσουμε στην δραχμή, το παραδοσιακό κομπόδεμα σε ευρώ θα είναι... παράνομο

Ολοένας και περισσότεροι είναι αυτοί που σκέφτονται τι να κάνουν με τις καταθέσεις τους και τα χρήματά τους στο υποθετικό σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Πολλοί είναι αυτοί που αποφασίζουν τα μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό ενώ άλλοι σκέφτονται το παραδοσιακό κομπόδεμα σε κάποια γωνιά του σπιτιού. Η δεύτερη επιλογή όμως δεν θεωρείται και τόσο ασφαλής όμως όσο ακούγεται, καθώς σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η εφημερίδα «Κεφάλαιο», κάτι τέτοιο θα θεωρείται... παράνομο.

Αυτό θα συμβεί διότι σε περίπτωση επιστροφής στην δραχμή, όλοι οι πολίτες θα κληθούν να καταθέσουν στην τράπεζα τα χρήματά τους σε ευρώ και να τα ανταλλάξουν με το νέο νόμισμα. Έτσι όσα ποσά βρίσκονται στην Ελλάδα και είναι σε ευρώ θα θεωρούνται συνάλλαγμα! Η εισαγωγή συναλλάγματος θα γίνεται μόνο με την αυτόματη μετατροπή τους σε νέες δραχμές, ενώ θα τεθούν περιορισμοί στην εξαγωγή συναλλάγματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.