Σκληρές μάχες από βουλευτές της ΝΔ για να μην χάσουν εκλόγιμες θέσεις - iefimerida.gr

Σκληρές μάχες από βουλευτές της ΝΔ για να μην χάσουν εκλόγιμες θέσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια σκληρή μάχη στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ της ηγεσίας του κόμματος και βουλευτών που είχαν εκλεγεί στις 6 Μαΐου. Το διακύβευμα οι βουλευτικές έδρες που ζητά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη για στενούς της συνεργάτες προκειμένου να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές.

Οι αντιδράσεις είναι πολύ μεγάλες, όπως άλλωστε αναμενόταν καθώς η επόμενες εκλογές θα γίνουν με λίστα και όχι με σταυρό, κάτι το οποία θα έλυνε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της κεντροδεξιάς πανστρατιάς που επιδιώκει ο Αντώνης Σαμαράς.

Αν μάλιστα σε αυτό προστεθούν και στελέχη προερχόμενα από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, τότε οι πονοκέφαλοι στη λεωφόρο Συγγρού θα γίνουν ακόμη μεγαλύτεροι.

Χαρακτηριστικότερη είναι η περίπτωση που ήρθε στην επιφάνεια στην περιφέρεια της Ηλείας μέσα από δημοσιεύματα τοπικών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων. Αρχικά δημοσιεύτηκε η είδηση ότι τέως βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης ο οποίος είχε αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία και είχε προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμμαχία επανέρχεται στις λίστες και μάλιστα στη δεύτερη θέση πίσω από τον Κώστα Τζαβάρα. Ετσι, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα θα καταλάβει τη θέση της επίσης εκλεγμένης, στις 6 Μαΐου Διονυσίας Αυγερινοπούλου.

Η απάντηση ήρθε λίγο αργότερα από την ίδια τη βουλευτή που χαρακτήρισε την «είδηση» μύθευμα.

Το ίδιο σκηνικό έχει στηθεί και σε άλλες περιφέρειες της χώρας όπως για παράδειγμα στο Ηράκλειο, στα Χανιά και στη Β' Αθήνας.

Στο Ηράκλειο υπάρχει η περίπτωση του Λευτέρη Αυγενάκη που αποχώρησε από τη Ν.Δ. Ως πρώτος βουλευτής του νομού πάνω από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη. Θεωρείται σίγουρο ότι ο κ. Κεφαλογιάννης θα είναι αδιαφιλονίκητα πρώτος στο ψηφοδέλτιο,αλλά όπως είναι γνωστό η Ν.Δ. Εξέλεξε στο νομό 4 βουλευτές. Ετσι, ακόμη κι αν η Νέα Δημοκρατία διατηρήσει την πρώτη θέση στις εκλογές του Ιουνίου κάποιος από τους εκλεγμένους βουλευτές θα πρέπει να μείνει έξω για να χωρέσει ο κ. Αυγενάκης. Το ενδεχόμενο αυτό είναι προφανές ότι γεννά αντιδράσεις.

Στα Χανιά το σκηνικό είναι ακόμη πιο μπλεγμένο καθότι ο δεύτερος που έχει εκλεγεί είναι ο Κυριάκος Βιρβιδάκης ανιψιός του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ετσι, για να τοποθετηθεί ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης σε εκλόγιμη θέση στις λίστες των εκλογών θα πρέπει να μείνει έξω αυτός.

Τέλος, στην Αθήνα η κυρία Μπακογιάννη θα ήθελε να δει να εκλέγονται ιδανικά τουλάχιστον τρεις δικοί της άνθρωποι. Ο Δημήτρης Ζαφειριάδης και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΣΥ Γιάννης Οικονόμου.

Κι αυτό όμως θεωρείται δύσκολο καθώς ακόμη κι αν η Νέα Δημοκρατία εκλεγεί πρώτο κόμμα οι τελευταίοι που έχουν εκλεγεί και άρα θα πρέπει να μείνουν «εκτός» είναι: Στη Β' Αθήνας ο Γιάννης Παπαθανασίου και η Κατερίνα Παπακώστα και στην Α' Αθήνας ο Ανδρέας Ψυχάρης και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Πόσο μάλλον αν η Νέα Δημοκρατία καταλάβει τη δεύτερη θέση και χάσει αρκετές από τις έδρες που ήδη κατέχει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ