Νew York Times: Οχι και τόσο... έτοιμη για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ η Ε.Ε. - iefimerida.gr

Νew York Times: Οχι και τόσο... έτοιμη για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ η Ε.Ε.

Νew York Times: Η Ε.Ε δεν είναι και τόσο...  έτοιμη για την έξοδο της Ελλάδας απ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ναι μεν, αλλά... επισημαίει σε άρθρο της η New York Times. Kαι τί εννοεί; Οτι ναι μεν η Ευρωζώνη μπορεί να εμφανίζεται, πλέον πολύ πιο έτοιμη, από ότι τουλάχιστον δύο χρόνια πριν όταν πρωτοξέσπασε η κρίση, για την αντιμετώπιση της εξόδου της Ελλάδας από αυτή, ωστόσο υπάρχουν κενά που θα... κοστίσουν ακριβά.

Οπως τονίζεται στο εν λόγω άρθρο των New York Times το ίδιο έτοιμοι με τους Ευρωπαίους εμφανίζονται και οι Αμερικανοί, οι οποίοι δείχνουν πλέον να μην ανησυχούν για την εμφάνιση συνεπειών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ τύπου Lehman Brothers. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι τα επενδυτικά τους fund και οι τράπεζές τους έχουν περιορίσει την έκθεσή τους σε «τοξικά ομόλογα».

Δεν λείπουν, όμως και οι φωνές που επισημαίνουν ότι το ευρωπαϊκό «τείχος προστασίας» έχει κενά. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Γερμανία εμφανίζεται αποφασισμένη να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ.

Το αδιανόητο – η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, πάντως, όπως επισημαίνουν και οι New York Times, έχει αρχίσει, πλέον, όχι μόνο να συζητείται, αλλά και να υπολογίζεται και το κόστος αυτής (για τη Γερμανία υπολογίζεται στα 100 δισ. Ευρώ και στη Γαλλία στα 50 δισ. Ευρώ).

Η μεγαλύτερη ανησυχία, ωστόσο, απορρέει από τις συνέπειες που θα έχει μια ελληνική έξοδος από το ευρώ στα μικρότερα και πιο αδύναμα κράτη - μέλη των «17». Ήδη, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία βρίσκονται σε δεινή θέση και μόνο έτοιμες δεν είναι, να αντιμετωπίσουν μια τέτοια εξέλιξη...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ