Σουλτς: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι η αρχή του κακού - iefimerida.gr

Σουλτς: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι η αρχή του κακού

Σουλτς: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι η αρχή του κακού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα ήταν «το τέλος ενός κακού, αλλά η αρχή ενός ακόμη μεγαλύτερου κακού» σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο για όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό περί επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, ο κ. Σουλτς ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πολλοί βλέπουν σε αυτό το τέλος μιας αρνητικής εξέλιξης. Για εμένα αυτό θα ήταν η αρχή μιας ακόμη πιο αρνητικής εξέλιξης».

Βέβαια, διευκρίνισε ότι η επιλογή της εξόδου φυσικά και υπάρχει, ωστόσο, κατά τον ίδιο είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένη. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανέφερε πως στην περίπτωση που γίνει αυτή η επιλογή «η ελληνική οικονομία θα κατέρρεε μέσα σε μερικές ημέρες».

Κατά την προσωπική του άποψη, πάντως, δεν έγιναν όλες οι προσπάθειες για να σταθεροποιηθεί το πολιτικό τοπίο και να ξαναμπεί η ελληνική οικονομία στο σωστό δρόμο.

Ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε επίσης «όλους όσοι μίλησαν για τη διάλυση της Ευρωζώνης στις χρηματαγορές» και «δεν περιμένουν παρά μόνο αυτό».

Ο Σουλτς θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. «Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να αλλάξει τη γνώμη του κ.Τσίπρα» που απορρίπτει κατηγορηματικά την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το 2010, παραδέχτηκε ωστόσο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ