Η Fitch υποβάθμισε και πάλι την Ελλάδα- Από το B- στο CCC - iefimerida.gr

Η Fitch υποβάθμισε και πάλι την Ελλάδα- Από το B- στο CCC

Η Fitch υποβάθμισε και πάλι την Ελλάδα- Από το B- στο CCC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, Fitch.

Η Fitch αξιολόγησε την Ελλάδα με CCC από το Β- που βρισκόταν μέχρι πρότινος. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της ο οίκος, η υποβάθμιση έγινε προς αντανάκλαση του αυξημένου ρίσκου που υπάρχει για την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη.

Χαρακτηριστικό είναι πως γίνεται αναφορά και στην αύξηση των ποσοστών των κομμάτων που είναι αντίθετα με τις πολιτικές λιτότητας στις εκλογές της 6ης Μαΐου, καθώς και στην αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης που αναδεικνύουν την έλλειψη λαϊκής και πολιτικής στήριξης για το Μνημόνιο.

Το πλέον παράδοξο είναι ότι δεν βασίστηκε σε κάποιες μετρήσεις του ΑΕΠ, του Δημόσιου Χρέους ή της ανεργίας αλλά στα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών και των τάσεων που καταγράφονται εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου!!

Σε μια επίδειξη ωμής παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας, ο οίκος αξιολόγησης θεωρεί ότι με δεδομένη την ενίσχυση του αντιμνημονιακού μπλοκ, τίθεται ερώτημα για το εάν μπορεί να αναδειχθεί κυβέρνηση που θα συνεχίσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής λιτότητας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, κάτι που θα φέρει ακόμα πιο κοντά την Ελλάδα στη πόρτα της εξόδου από την Ευρωζώνη.

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα για τον Οίκο; Όπως προειδοποιεί, λόγω της βίαιης μετατροπής του Χρέους- ιδιωτικού και δημόσιου- στο νέο ελληνικό νόμισμα, θα χαρακτηρίσει την Ελλάδα χρεοκοπημένη, ενώ από τον... πέλεκυ δεν θα γλιτώσουν κι άλλες χώρες της Ευρωζώνης, που θα υποβαθμιστούν αυτομάτως...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ