Στην «κόψη του ξυραφιού« η Ισπανική τράπεζα Bankia - iefimerida.gr

Στην «κόψη του ξυραφιού« η Ισπανική τράπεζα Bankia

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τεντωμένο σχοινί «ακροβατεί« η Ισπανική τράπεζα Bankia εξαιτίας του μεγάλου αριθμού επισφαλών δανείων μετά την κρίση των ακινήτων που ξέσπασε στα τέλη του 2008.

Η ισπανική κυβέρνηση διέψευσε σήμερα δια στόματος του υφυπουργού Οικονομίας Φερνάνδο Χιμένεθ Λατόρε ότι,«αποσύρονται μαζικά καταθέσεις από την τέταρτη σε μέγεθος τράπεζα Bankia». Η τιμή της μετοχής της τράπεζας στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης έχει απολέσει περίπου το 30% της αξίας της από την Δευτέρα (τρέχουσα τιμή 1,47 ευρώ).

Την ώρα που οι επενδυτές ανησυχούν για το κόστος που θα έχει για τον φορολογούμενο το κυβερνητικό σχέδιο να αυξηθεί συνολικά με 30 δισ. ευρώ το εγγυημένο κεφάλαιο τραπεζών εκτεθειμένων στις επισφάλειες αυτής της κατηγορίας --το τέταρτο κυβερνητικό σχέδιο μέσα σε μια τριετία-- γεννώνται, όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, φόβοι ότι η Ισπανία θα καταλήξει σε πρόγραμμα εξωτερικού δανεισμού. Τους φόβους αυτούς εντείνει η «ανασφάλεια για το μέλλον της ευρωζώνης».

Η El Mundo έγραψε σήμερα ότι καταθέτες αποσύρουν από την Bankia τις καταθέσεις τους: συνολικά 1 δισεκατομμύριο ευρώ, την περασμένη βδομάδα.

Η Τράπεζα της Ισπανίας απέφυγε πάντως να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Από την πλευρά τους, καταθέτες της τράπεζας μιλώντας με το Ρόιτερς είπαν ότι έκαναν διασταυρώσεις για το "καλώς έχει" των καταθέσεών τους στην ίδια τράπεζα, όμως «δεν σκέπτονται να αποσύρουν» αυτές τις καταθέσεις.

«Δεν διανοούμαι να κάνω κάτι τέτοιο», δήλωσε ο 42χρονος Ιγνάθιο Γκονθάλεθ. «Σε κρατική τράπεζα, τα χρήματά μου είναι σήμερα περισσότερο εγγυημένα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ