Eκλεγμένο πρόεδρο για την Ευρώπη ζητά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε - iefimerida.gr

Eκλεγμένο πρόεδρο για την Ευρώπη ζητά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να προσωποποιηθεί η Ευρώπη μέσα από ένα εκλεγμένο πρόεδρο προέταξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλγφκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο «Καρλομάγνος».

«Η Ευρώπη πρέπει να έχει ένα πρόσωπο», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε ο οποίος εκτίμησε πως η
η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να εξελιχθεί προς μια «ευρωπαϊκή κυβέρνηση».

«Εχουμε ανάγκη από ισχυρούς θεσμούς, με πολιτική νομιμοποίηση. Διότι αν όλα μείνουν ως έχουν, φοβάμαι ότι θα φτάσουμε στο τέλος του ευρωπαϊκού σχεδίου» επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Το Βραβείο Καρλομάγνου θεσπίστηκε το 1949 από τον Κουρτ Πφάιφερ, με στόχο την προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας στην μεταπολεμική Ευρώπη. Δίδεται σε προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους που συμβάλλουν προς την ενίσχυση της Ευρώπης, ενώ έχει θεσπιστεί και ένα βραβείο για τους νέους της Ευρώπης.

Μάλιστα, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε πως αποτελεί ιδιαίτερο συμβολισμό ότι το βραβείο φέτος το μοιράζεται ένας Γερμανός και μια Ελληνίδα, αναφερόμενος στην βράβευση της Ελίνας Μακρή για την δημοσιογραφική αποστολή «Εurope on the Ground» η οποία πήρε το πρώτο βραβείο.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που έχουν τιμηθεί με το Βραβείο υπήρξαν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ο Ρομπέρτ Σουμάν, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β', ο Μπιλ Κλίντον και η Άνγκελα Μέρκελ.

Το Βραβείο δεν απονεμήθηκε δέκα φορές ως τώρα, επειδή δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί η κατάλληλη προσωπικότητα, ενώ το 2002 δεν τιμήθηκε πρόσωπο, αλλά αντικείμενο: το ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ