Η Google και ο Χάρτης της Ζωής - iefimerida.gr

Η Google και ο Χάρτης της Ζωής

Χάρτης της Ζωής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ευκαιρία στους χρήστες του ίντερνετ να ανακαλύψουν σε ποια σημεία του πλανήτη ζουν διάφορα ζώα , δίνει η Google με το νέο, φιλόδοξο ερευνητικό της πρόγραμμα, με την ονομασία Map of Life (Χάρτης της Ζωής).

Ο Χάρτης της Ζωής βασίζεται στην πλατφόρμα των χαρτών της Google για να εμφανίσει τη γεωγραφική κατανομή 30.000 ειδών σπονδυλόζωων σε όλο τον κόσμο. Η βάση δεδομένων εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα είδη, με τη φιλοδοξία να χαρτογραφήσει τελικά όλα τα θηλαστικά, τα πτηνά, τα ερπετά και τα υπόλοιπα σπονδυλωτά του πλανήτη.

Ο δικτυακός τόπος του Map of Life εμφανίζει τον παγκόσμιο χάρτη στο Google Maps και περιλαμβάνει ένα πεδίο αναζήτησης για τον εντοπισμό συγκεκριμένων ειδών. Δείχνει για παράδειγμα, ότι υπάρχουν 42 θηλαστικά, από τα οποία τα δύο απειλούμενα, σε μια περιοχή με ακτίνα 100 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αττικής.

Το πρόγραμμα είναι μια συνεργασία μεταξύ της NASA, ερευνητικών ιδρυμάτων και της Εγκυκλοπαίδειας της Ζωής, ένα άλλο φιλόδοξο πρόγραμμα για τη δημιουργία καταλόγου με όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ