Kουβέλης: Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει κομματικά χαρακτηριστικά - iefimerida.gr

Kουβέλης: Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει κομματικά χαρακτηριστικά

Kουβέλης: Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει κομματικά χαρακτηριστικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο σχηματισμός μιας καθαρά υπηρεσιακής κυβέρνησης, χωρίς πολιτικά και κομματικά χαρακτηριστικά που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές, ήταν η πρόταση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Οπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο προεδρικό Μέγαρο μεταξύ του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλου, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη και της γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με σκοπό τον ορισμό του νέου υπηρεσιακού πρωθυπουργού, ο ίδιος πρότεινε την εφαρμογή των όσων προβλέπει το Σύνταγμα, δηλαδή τον ορισμό στη θέση αυτή ενός εκ των τριών Δικαστών.

Ο κ. Κουβέλης όπως ανέφερε, δεν πρότεινε κανένα συγκεκριμένο πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού, ενώ δεν προχώρησε ούτε σε προτάσεις για τους επικεφαλής των υπουργείων.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε μόνο το κυβερνητικό σχήμα που θα δημουργηθεί να είναι όσο κατά το δυνατό μικρότερο. Συγκεκριμένα πρότεινε να οριστεί μόνο ένας υπουργός σε κάθε υπουργείο και στην περίπτωση που κρίνεται αναγκαίο την τοποθέτηση ενός ακόμη υφυπουργού.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, τους ζήτησε να πολλαπλασιάσουν τη δύναμη της Δημοκρατικής Αριστεράς, για να μπορέσει να μετακίνησει την πολιτική από τη συντηρητική πλευρά σε μια πιο ουσιαστική και προοδευτική κατεύθυνση και να δώσει «έξοδο στο αδιέξοδο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ