Δικαιώθηκαν μετά από 13 χρόνια οι συγγενείς των 39 θυμάτων της Ρικομέξ - iefimerida.gr

Δικαιώθηκαν μετά από 13 χρόνια οι συγγενείς των 39 θυμάτων της Ρικομέξ

Δικαιώθηκαν μετά από 13 χρόνια οι συγγενείς των 39 θυμάτων της Ρικομέξ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν 13 χρόνια έχουν περάσει από το φονικό σεισμό της Αθήνας και μόλις τώρα δικαιώθηκαν οι συγγενείς των 39 θυμάτων του εργοστασίου της Ρικομεξ, το οποίο κατέρρευσε στις 7 Σεπτεμβρίου 1999.

Με ομόφωνη απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής επιδίκασε αποζημίωση ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ και το ποσό θα δοθεί από πόρους της Περιφέρειας. Μάλιστα ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός δήλωσε πως τα χρήματα θα δοθούν στους συγγενείς των θυμάτων, ενώ άφησε αιχμές για το υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως στις 7 Σεπτεμβρίου του 1999, ημέρα Τρίτη, τρία λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι, ο Εγκέλαδος χτύπησε την Αττική, αρχικά προηγήθηκε ένας υπόκωφος θόρυβος μετ'ααπό λίγα δευτερόλεπτα ακολούθησε το χάος. Η γη σείστηκε και δεκάδες κτίρια κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα.

Μεταξύ των σπιτιών και των πολυκατοικιών που σωριάστηκαν στη γη ήταν και το εξαώροφο εργοστάσιο της Ρικομέξ κοντά στους πρόποδες της Πάρνηθας στην οδό Τατοΐου 1.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ