ΠΑΣΟΚ: Αρκετά απολογηθήκαμε πάμε σε επιθετική εκστρατεία - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: Αρκετά απολογηθήκαμε πάμε σε επιθετική εκστρατεία

Εκστρατεία επιθετική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε φάση ταχείας ανασύνταξης βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ ενόψει των νέων εκλογών, μετά το ναυάγιο των προσπαθειών του κ. Βενιζέλου να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Στην Ιπποκράτους οι συσκέψεις είναι απανωτές και οι συναντήσεις του προέδρου του κόμματος με βουλευτές και στελέχη καθημερινές. Η οπισθοχώρηση στα ποσοστά κατά 30 περίπου μονάδες - «βαρειά, ιστορική ήττα» την αποκάλεσε ο κ. Βενιζέλος- προβληματίζουν το επιτελείο ενόψει εκλογών Ιουνίου.

«Πρέπει να βγούμε επιθετικά, να κάνουμε επιθετική εκστρατεία, να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, αρκετά απολογηθήκαμε για τα πεπραγμένα της 2ετίας» ήταν η «γραμμή»' που υπερίσχυσε σε χθεσινή σύσκεψη για το διάστημα ως τις εκλογές.

Την Ιπποκράτους προβληματίζει, πάντως, η ανασύνταξη του κόμματος το οποίο εμφανίζει ανησυχητικά συμπτώματα μετά την καθίζηση των ποσοστών και την απώλεια 120 εδρών. Οι βουλευτές που δεν εξελέγησαν δεν δείχνουν προθυμία να ξαναριχτούν στην προεκλογική μάχη αφού γνωρίζουν ότι πιθανότατα δεν θα επανεκλεγούν.

Η πρόθεση του κ. Βενιζέλου να αλλάξει τις λίστες, ώστε το ΠΑΣΟΚ να μη δίνει την εντύπωση ενός κόμματος που αποπνέει κυβερνητισμό και διάβρωση, οδηγείται σε αδιέξοδο. Προσκρούει, κυρίως, στην άρνηση των κορυφαίων να παραχωρήσουν τη θέση τους σε άλλους. Αναζητούνται, πάντως, νέα ονόματα για να ενισχυθούν οι λίστες σε κάποιες περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν προβλήματα.

Δεν λείπουν εκ νέου οι επικρίσεις για την επιλογή προσώπων, όπως ο κ. Πύρρος Δήμας, επικεφαλής του Επικρατείας, ο οποίος «δεν προσέδωσε κανένα ποιοτικό πολιτικό χαρακτηριστικό στην παράταξη» σύμφωνα με πρώην υπουργό.

Η κατάργηση, επίσης, όλων των οργάνων του ΠΑΣΟΚ, από τον κ. Βενιζέλο δεν έφερε την προσδοκόμενη κινητικότητα. Διαπιστώνεται, τώρα, ότι δεν υπάρχει χρόνος για να επανεκλεγούν νέα κομματικά όργανα και αναπόφευκτα θα χρησιμοποιηθούν όσα τελούν ήδη υπό παραίτηση. Δεν υπάρχουν, προς το παρόν, σοβαρές σκέψεις να αντικατασταθεί η εκπρόσωπος τύπου κυρία Φώφη Γεννηματά με κάποιο πιό ''επιθετικό'' νέο στέλεχος αλλά όλα τα σενάρια εξετάζονται.

Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για αντικατάσταση του κ. Μιχάλη Καρχιμάκη από τη θέση του Γραμματέα του κόμματος και όλοι διερωτούνται τώρα τι εξυπηρετούσε η εξαγγελία για κατάργηση όλων των οργάνων αφού η Ιπποκράτους δεν προλαβαίνει να κάνει τις αλλαγές.

Διαμαντοπούλου: To δις εξαμαρτείν...

Γρίφος για τον κ. Βενιζέλο παραμένει πώς θα κινηθούν στην προεκλογική περίοδο τα κορυφαία στελέχη που είναι εν δυνάμει αντίπαλοί του. Ο κ. Αντρέας Λοβέρδος κινείται αθόρυβα και πυκνώνει τις συναντήσεις του με βουλευτές και περιφερειακά στελέχη, ενώ αποφεύγει την έκθεσή του στα ΜΜΕ. Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία δεν επανεξελέγη εξαιτίας της κατάρρευσης των ποσοστών, συμμετέχει στις συσκέψεις αλλά σιωπά διακριτά χωρίς να κρύβει την ενόχλησή της για τη διαχείριση του ΠΑΣΟΚ, προεκλογικά και μετεκλογικά, από τον κ. Βενιζέλο.

Σε άρθρο που δημοσίευσε στην προσωπική της ιστοσελίδα με τον εύγλωττο τίτλο «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού...» αναφέρεται στα χαμηλά ιστορικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, τάσσεται κατά της νέας προσφυγής στις κάλπες και παράτασης της ακυβερνησίας και προβλέπει ότι «ένα και πάλι αντιφατικό και αβέβαιο αποτέλεσμα, μόνο και μόνο γιατί κάποιοι ελπίζουν να κερδίσουν λίγες ψήφους παραπάνω, ισοδυναμεί με αυτοκτονία».
Οσο για τους κκ Μιχάλη Χρυσοχοίδη και Γιάννη Ραγκούση κρατούν στάση αναμονής ενόψει της νέας αναμέτρησης και επιφυλάσσονται για την επόμενη ημέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ