Σόιμπλε: «Tο Μνημόνιο δεν το επαναδιαπραγματευόμαστε» - iefimerida.gr

Σόιμπλε: «Tο Μνημόνιο δεν το επαναδιαπραγματευόμαστε»

Bόλφγκανγκ Σόιμπλε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άκαμπτη στάση της Γερμανίας σε σχέση με την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος η μοίρα της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βοήθειας που προετοιμάσθηκε με πολύ λεπτομερειακό τρόπο και δεν μπορούμε να το επαδιαπραγματευθούμε», τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Deutschlandfunk, μία ημέρα μετά την οριστική αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί την βοήθεια. Εκείνοι που θα επικρατήσουν στις εκλογές θα πρέπει να αποφασίσουν εάν αποδέχονται ή όχι τους όρους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε πως η πάγια θέση των Ευρπωαίων είναι η χώρα μας να παραμείνει στο ευρώ, ωστόσο αυτό εξαρτάται «από την κυρίαρχη απόφαση του ελληνικού λαού. Το να κάνουμε προβλέψεις για το τι θα επιλέξει η Ελλάδα δεν βοηθά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ