«Όσο τα κεφάλαια φεύγουν οι ελληνικές τράπεζες εξαρτώνται πιο πολύ από την ΕΚΤ» - iefimerida.gr

«Όσο τα κεφάλαια φεύγουν οι ελληνικές τράπεζες εξαρτώνται πιο πολύ από την ΕΚΤ»

Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις επιπτώσεις από την συνεχιζόμενη ακυβερνησία στην Ελλάδα εξετάζουν τα διεθνή ΜΜΕ τα οποία εστιάζουν στη συνεχή εκροή κεφαλαίων και το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.

Το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Telegraph έχει τον καθόλου αισιόδοξο τίτλο «Η Ελλάδα στο χείλος της κατάρρευσης» και εξετάζει τα σενάρια που διαμορφώνονται για την Ελλάδα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία προ ημερών είχε αναφέρει πως το Ταμείο είναι έτοιμο να διαχειριστεί ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το κοινό νόμισμα.

Η Telegraph, αναφέρει πως ενδεχόμενες εκλογές τον Ιούνιο θα ενισχύσουν τα αντιμνημονιακά κόμματα και εστιάζει στην αδυναμία πολιτικής συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων. Μάλιστα αναπαράγει και τις δηλώσεις του Κάρολου Παπούλια ο οποίος έκανε λόγο για «θανάσιμες επιπτώσεις» από τη συνεχιζόμενη ακυβερνησία.

Την ίδια ώρα το Bloomberg αναπαράγει τις δηλώσεις του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου σχετικά με την εκροή κεφαλαίων προς το εξωτερικό . Σύμφωνα με το οικονομικό πρακτορείο οι δηλώσεις αυτές έχουν θορυβήσει την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία και φυσικά τις αγορές οι οποίες αντιδρούν με νευρικότητα στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Μάλιστα επισημαίνεται πως ενώ αυτό το σενάριο άλλοτε αποτελούσε ταμπού σήμερα αποτελεί κεντρικό ζήτημα στο δημόσιο διάλογο στη Γερμανία.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η Wall Street Journal, η οποία σημειώνει πως με τις εκροές κεφαλαίων να αγγίζουν τα 700 εκατομμύρια ευρώ, οι ελληνικές τράπεζες γίνονται ακόμη πιο εξαρτημένες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εκθέτοντας την σε μεγάλες απώλειες σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ