Τσίπρας: Βενιζέλος και Σαμαράς μας έθεταν το δίλημμα Μνημόνιο ή εκλογές [βίντεο] - iefimerida.gr

Τσίπρας: Βενιζέλος και Σαμαράς μας έθεταν το δίλημμα Μνημόνιο ή εκλογές [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας πως τις τελευταίες ημέρες οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος έμειναν πιστοί στις δεσμεύσεις τους σε Μέρκελ και Λανγκαρντ θέτοντας το δίλημμα Μνημόνιο η εκλογές.

Ο κ.Τσίπρας είπε πως στις εθνικές εκλογές έγινε ένα σημαντικό βήμα καθώς ο κόσμος με την ψήφο του καταδίκασε το Μνημόνιο και τους δανειστέ, ωστόσο για μερικές χιλιάδες ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει πράξη την προεκλογική του υπόσχεση για το σχηματισμό κυβέρνησης αριστερά.

Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημιουργηθεί κυβέρνηση και έδωσε πέντε άξονες μέσω των οποίων θα μπορούσαν να ακυρωθούν τα μέτρα που μείωσης των μισθών και των συντάξεων που επέβαλαν τα κόμματα του Μνημονίου.

Κατηγόρησε προσωπικά τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά πως εθεταν δίλημμα εδώ και 8 ημέρες ή Μνημόνιο η εκλογές «Νόμιζαν πως θα εισχωρήσουμε στο Μνημόνιο ή ευελπιστούσαν σε καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα μετά τον εκβιασμό.

Πήραμε την απόφαση να μην προδόσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες του λαού. Τα κόμματα του Μνημονίου ήθελαν να αφήσουμε τη χώρα δίχως ελπίδα βάζοντας και τη δική μας υπογραφή στη φτώχειας και την εξαθλίωση.

Στις 6 Μαΐου κάναμε ένα σημαντικό βήμα προς τα μπροστά και τώρα πρέπει να το ολοκληρώσουμε σχηματίζοντας μία κυβέρνηση αριστεράς με ενισχυμένη δύναμη στο λαό και στη Βουλή. Το χρωστάμε στην ιστορία της πατρίδας μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ