Πλαγκτόν στις Μαλδίβες κάνει την παραλία να... φωσφορίζει! - iefimerida.gr

Πλαγκτόν στις Μαλδίβες κάνει την παραλία να... φωσφορίζει!

Πλαγκτόν στις Μαλδίβες κάνει την παραλία να... φωσφορίζει!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα μοναδικό θέαμα δημιουργείται καθώς τα κύματα σκάνε στην παραλία Βαντού στις Μαλδίβες: Τα νερά... αρχίζουν να φωσφορίζουν εξαιτίας κάποιων μικροοργανισμών που «ενοχλούνται» από το νερό!

Οι μικροοργανισμοί, όπως τα μονοκύτταρα πρώτιστα και τα μαλακόστρακα, που «ζουν» στην παραλία του Βαντού, περιέχουν τη χρωστική ουσία λουσιφερίνη, η οποία και αντιδρά με το οξυγόνο και το ένζυμο λουσιφεράση με αποτέλεσμα οι μικροοργανσμοί να φωσφορίζουν και να δημιουργούν αυτό το εκπληκτικό θέαμα.

Οι μικροοργανισμοί φωσφορίζουν κατά τον ίδιο τρόπο που λαμπυρίζουν οι μέδουσες και οι πυγολαμπίδες.

Μάλιστα, το φαινόμενο συνήθως αποπροσανατολίζει τους θαλάσσιους θηρευτές και καταστρέφει το κυνήγι τους ενώ ταυτόχρονα προσελκύει είδη που τρέφονται με θηρευτές.

Το σπάνιο και μοναδικής ομορφιάς φαινόμενο κατέγραψε με την κάμερα του ο Νταγκ Πέριν, ένας από τους διασημότερους φωτογράφους της θαλάσσιας ζωής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ