Public Issue: Aνοδο για ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Καμμένο και ΔΗΜΑΡ αναμένουν οι πολίτες - iefimerida.gr

Public Issue: Aνοδο για ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Καμμένο και ΔΗΜΑΡ αναμένουν οι πολίτες

P.Issue:  Άνοδο για ΣΥΡΙΖΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενισχυμένο θεωρούν οι πολίτες ότι θα βγει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα σε ενδεχόμενη νέα εκλογική αναμέτρηση. Σε ποσοστό 52% οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει ακόμα καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι πολίτες σε ποσοστό 76% θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα μπορέσει να επαναλάβει το θετικό αποτέλεσμα της Κυριακής 6 Μαίου.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, οι πολίτες σε ποσοστό 46% πιστεύουν ότι η ΝΔ θα αυξήσει το εκλογικό της μερίδιο, σε ποσοστό 42% ότι άνοδο θα σημειώσει η ΔΗΜΑΡ, σε ποσοστό 40% ότι καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και για τους Οικολόγους Πράσινους, ενώ βελτίωση των ποσοστών του ΛΑΟΣ βλέπει το 33%. Για το ΠΑΣΟΚ ελπίζει σε ανάκαμψη μόλις το 28%.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής, αποτυπώνει το κλίμα αβεβαιότητας και σύγχυσης που εξακολουθεί να επικρατεί το εκλογικό σώμα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 56% δηλώνουν δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα των εκλογών, ωστόσο σε ποσοστό 81% δεν θα ψήφιζαν διαφορετικά σε ενδεχόμενη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Επίσης, οι ερωτώμενοι σε ποσοστό 62% θεωρούν ότι δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση σε περίπτωση νέας προσφυγής στις κάλπες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ