Σόιμπλε: «Aνάπτυξη μόνο μέσω του Μνημονίου για την Ελλάδα» - iefimerida.gr

Σόιμπλε: «Aνάπτυξη μόνο μέσω του Μνημονίου για την Ελλάδα»

Σόιμπλε: «Η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την εφαρμογή του Μνημονίου»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την προθυμία της Γερμανίας να προχωρήσει σε ρυθμίσεις που ευνοούν την ανάπτυξη στη χώρα μας, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Welt am Sonntag (το κυριακάτικο φύλο της Die Welt).

Συγκεκριμένα ο κύριος Σόιμπλε φέρεται να είπε: «Αν υπάρχει κάποια πρόταση από τους Έλληνες για το τι θα μπορούσε να γίνει επιπροσθέτως για την προώθηση της ανάπτυξης, θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε».

Στη συνέχεια ωστόσο επισήμανε την αναγκαιότητα τήρησης των συμφωνηθέντων μέσω του μνημονίου. «Είναι απαραίτητο να γίνουν οι θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, αλλιώς δεν θα υπάρχουν προοπτικές για τη χώρα. Δε μπορούμε να αναγκάσουμε την Ελλάδα να μείνει μέσα στο ευρώ, αν δεν θέλει η ίδια. Αυτό είναι ξεκάθαρο».

Κλείνοντας ξεκαθάρισε: «Καταλαβαίνω καλά τους Έλληνες και το πόσο υποφέρουν. Δεν υπάρχει όμως καλύτερος δρόμος για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Η Ελλάδα πρέπει να δείξει τώρα αν έχει τη δύναμη να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες πλειοψηφίες για κάτι τέτοιο». Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα «οι υπεύθυνοι στη χώρα να λογικευτούν σύντομα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ