Mπαρόζο: Εξω η Ελλάδα από το ευρώ, αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις - iefimerida.gr

Mπαρόζο: Εξω η Ελλάδα από το ευρώ, αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις

Mπαρόζο: Εξω η Ελλάδα από το ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην προειδοποίηση ότι η η Ελλάδα ίσως αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ, εάν δεν μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της προχώρησε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Μιλώντας στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι SkyTG24 ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές. Αν δεν γίνουν σεβαστές, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να συνεχίσουμε με μία χώρα που δεν σέβεται τις συμφωνίες».

Οταν του ζήτησαν να διευκρινίσει αν αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγηθεί εκτός Ευρωζώνης, ο κ. Μπαρόζο απάντησε ότι κανένα μέλος μιας οργάνωσης δεν μπορεί να συνεχίσει αν δεν σεβαστεί τους συμφωνηθέντες κανόνες.

Οπως ακριβώς ανέφερε «αν ένα μέλος ενός κλαμπ, δεν θέλω να αναφερθώ σε κάποια συγκεκριμένη χώρα, αλλά αν ένα μέλος ενός κλαμπ δε σέβεται τους κανόνες, τότε είναι καλύτερα να φύγει από το κλαμπ και αυτό ισχύει για κάθε οργάνωση, θεσμό ή έργο».

Αναφερόμενος στην ελληνική δημοκρατία και το ελληνικό κοινοβούλιο, είπε πως τρέφει ιδιαίτερο σεβασμό, ωστόσο «έχω σεβασμό επίσης για τα άλλα 16 κοινοβούλια που ενέκριναν το πρόγραμμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ