Ομπαμα: Ευρωπαίοι, κάντε το όπως οι ΗΠΑ - iefimerida.gr

Ομπαμα: Ευρωπαίοι, κάντε το όπως οι ΗΠΑ

Ο Ομπαμα προτάσσει την Αμερικανική Οικονομία σαν παράδειγμα για την Ευρώπη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χθες πως ο λόγος που η Ευρώπη βιώνει τις συνέπειες της χρηματοπιστωτικής κρίσης, είναι οτι δεν ακολούθησε το παράδειγμα της Αμερικής και δεν υιοθέτησε μέτρα ανάκαμψης.

Ο Ομπάμα, ο οποίος βρισκόταν στο Σιατλ, όπου συμμετείχε σε συνεστίαση για την προεκλογική εκστρατεία του, παραδέχθηκε ότι «αντίθετοι άνεμοι» εξακολουθούν να πνέουν στην αμερικανική οικονομία, ωστόσο αυτή παραμένει σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την οικονομία της Ευρώπης όπου ορισμένες χώρες έχουν μπει σε ύφεση.

«Η Ευρώπη εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση, εν μέρει επειδή (οι ηγέτες της) δεν έχουν λάβει τα αποφασιστικά μέτρα που λάβαμε εμείς στην αρχή αυτής της ύφεσης» πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Παρόλαυτα, δεν διευκρίνισε ποια συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα θα έπρεπε να είχε υιοθετήσει η Ευρώπη για να δοθεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα ου αντιμετωπίζουν πολλές χώρες της γηραιάς Ηπείρου

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως τα προβλήματα της Ευρώπης , παράλληλα επηρρεάζουν και την ανάπτυξη των ΗΠΑ, ενώ δεν παρέλειψε να συμπληρώσει οτι ένας απο τους παράγοντες που δυσχαιρένουν την οικονομική ζωή στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι η υψηλή τιμή της βενζίνης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ