Κομισιόν: Τα 4,2 δισ. που εκταμιεύτηκαν αρκούν ως τον Ιούνιο - iefimerida.gr

Κομισιόν: Τα 4,2 δισ. που εκταμιεύτηκαν αρκούν ως τον Ιούνιο

Κομισιόν: Τα 4
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι τον Ιούνιο οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μπορούν να καλυφθούν με τα 4,2 δισ. ευρώ που εκταμιεύθηκαν δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, σημειώνοντας παράλληλα ότι το 1 δισ. που απομένει θα εκταμιευθεί «εν ευθέτω χρόνο».

Αναφερόμενος στη χθεσινή ανακοίνωση του Eυρωπαϊκού Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ο κ. Μπαγί τόνισε ότι αποφάσισε να αποδεσμεύσει τα 5,2 δισ. ευρώ, βάσει της απόφασης που πήρε το Eurogroup τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι για την εκταμίευση του υπολοιπόμενου 1 δισ. ευρώ από τη δόση του Μαΐου, δεν χρειάζεται νέα απόφαση από το Eurogroup.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πία Αρενκίλντε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, επανέλαβε ότι η θέση της Επιτροπής παραμένει σταθερή: «Αναμένει από την επόμενη ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί και να τιμήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα με την υπογραφή του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής».

Τέλος, η κυρία Αρενκίλντε επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει από τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας «να συνεργαστούν με πνεύμα υπευθυνότητας» για να συγκροτήσουν κυβέρνηση.

Στο θέμα του μπλοκαρίσματος του 1 δισ. ευρώ βοήθειας προς την Ελλάδα, αναφέρθηκε και η διαδικτυακή πύλη Euobserver.com.

Σε άρθρο που φιλοξενεί η ιστοσελίδα, επισημαίνεται ότι η απόφαση λήφθηκε από το EFSF, καθώς και ότι «η Γερμανία, η Φιλανδία και το Λουξεμβούργο είχαν δώσει δείγματα απροθυμίας να καταβάλουν ολόκληρη τη δόση όσο διαρκεί η εκκρεμότητα του σχηματισμού κυβέρνησης. Οι ενδοιασμοί τους οφείλονται στο γεγονός ότι πολλά από τα κόμματα που προέκυψαν με ισχυρά ποσοστά από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ζητούν να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ή ακόμα και η πλήρης εγκατάλειψή του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ