Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Γιάννης Καπελέρης - iefimerida.gr

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Γιάννης Καπελέρης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eλεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε ο πρώην γενικός γραμματέας φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών (επικεφαλής του ΣΔΟΕ) Γιάννης Καπελέρης μετά την απολογία του σε ειδικό ανακριτή.

Κατηγορείται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου για την υπόθεση των ανείσπρακτων προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων. Τα πρόστιμα ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ για τα έτη 2010-2011.

Απολογούμενος ο κ. Καπελέρης αρνήθηκε την κατηγορία επισημαίνοντας ότι πρόκειται για εκπρόθεσμες ενημερώσεις του συστήματος Ηφαιστος και ότι δεν αφορούσαν λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο κ. Καπελέρης υποστήριξε ότι οι εκπρόθεσμες εγγραφές οφείλονταν σε προβληματική διαδικασία του συστήματος Ηφαιστος. Το πράσινο φως και την άσκηση δίωξης σε βάρος του είχε δώσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης τον περασμένο Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ