Τζήμερος: «Ο Τσίπρας μετέφερε το λύκειο Αμπελοκήπων στην πολιτική-Γελοιοποιείται» - iefimerida.gr

Τζήμερος: «Ο Τσίπρας μετέφερε το λύκειο Αμπελοκήπων στην πολιτική-Γελοιοποιείται»

Google
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην εκλογική επιτυχία του 2,15%, την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα ψευτοδιλήμματα του Μνημονίου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά» Θάνος Τζήμερος, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση πως το κόμμα του θα μπει στη Βουλή στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Μιλώντας στον ιστότοπο news247.gr, ο κ. Τζήμερος αναφέρθηκε στο Μνημόνιο, θεωρώντας πως όλη η συζήτηση που διεξάγεται γύρω από αυτό είναι παραπλανητική.

«Το διάβασα το Μνημόνιο και υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία διαφωνώ. Τα περισσότερα όμως που περιέχονται στο μνημόνιο, θα σας εκπλήξει, αλλά περιλαμβάνονται στα προγράμματα των μεγάλων κομμάτων. Θα περίμενα να γίνονται συζητήσεις για επιμέρους προβλέψεις του Μνημονίου. Για το Μνημόνιο η άποψή μας είναι ότι η συζήτηση που καταλήγει σε ένα "ναι" ή ένα "όχι" στην πολιτική ζωή είναι ντροπή. Δεν είναι όλα μαύρο-άσπρο».

Μιλώντας για τη Δημιουργία Ξανά, τόνισε πως το κόμμα του δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα παλαιά κόμματα τα οποία δεν έχουν δημοκρατικές διαδικασίες λειτουργίας.

«Εμείς δουλεύουμε διαφορετικά. Κανείς στο κόμμα δεν με προσφωνεί πρόεδρο. Θέλουμε αμεσότητα και ουσία. Είμαστε η Google των κομμάτων», επισημαίνει και εξηγεί πως στις επόμενες εκλογές ο κόσμος θα στείλει το κόμμα στη Βουλή.

«Πήραμε 2,15% και δεν μας ήξεραν οι 9 στους 10 πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τις συνεργασίες, ο Θάνος Τζήμερος διασκέδασε τις εντυπώσεις περί συνεργασίας με τη Δράση και τη ΔΗΣΥ, τονίζοντας πως θεωρεί την κ. Μπακογιάννη μια καλή πολιτικό που όμως συνοδεύεται από ένα παλαιάς κοπής κομματικό μηχανισμό. Ωστόσο διευκρίνισε πως «υπάρχουν άνθρωποι αξιόλογοι σε όλα τα κόμματα. Δεν είμαστε φανατικοί και με παρωπίδες όσον αφορά το παλαιό κομματικό σύστημα, αλλά δεν θα κάνουμε παζάρια με τις ψήφους των Ελλήνων».

Σχολιάζοντας την εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά», ανέφερε πως «ο Αλέξης Τσίπρας μου θυμίζει έναν πελάτη μου ο οποίος όταν του έκανα μια διαφήμιση που πήγε καλά μου είπε κατέβασέ τα δεν μπορώ να τους εξυπηρετήσω. Μετέφερε το επίπεδο των καταλήψεων των Αμπελοκήπων στην πολιτική σκηνή και γελοιοποιείται».

Ως προς το μεταναστευτικό, ο κ. Τζήμερος τόνισε πως το πρόβλημα δε λύνεται λαμβάνοντας υπόψιν τα δημογραφικά δεδομένα του 1960 ή του 1990. Ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά τόνισε πως το Δουβλίνο 2 είναι μια επαίσχυντη συμφωνία και πως πρέπει η χώρα να επαναδιαπραγματευθεί τις συμφωνίες που έχει συνάψει η χώρα σε σχέση με τη μετανάστευση και τη χορήγηση ασύλου. Μάλιστα επισήμανε πως απαιτείται η φύλαξη των συνόρων με κάθε τρόπο προκειμένου να μην είναι η χώρα «ξέφραγο αμπέλι».

«Είμαστε ανθρωπιστές αλλά δεν μπορούμε να στεγάσουμε τη δυστυχία όλου του κόσμου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ