Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε στην Αθήνα...

Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με άξονα το στίχο του Ιωάννη Πολέμη «Τι είναι η πατρίδα μας» που αποτελεί και το μότο του Εθνικού Θεάτρου, οι Αναγνώσεις 2012, στηρίζοντας για μία ακόμα χρονιά με τρόπο ουσιαστικό τη σύγχρονη ελληνική γραφή, αφουγκράζονται τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας και προτείνουν εννέα καινούργια νεοελληνικά έργα. Σήμερα παρουσιάζεται το έργο του Αλέξη Σταμάτη, «Μελίσσια» σε σκηνοθεσία Ελένης Μπόζα. Στη σημερινή πολιτιστική ατζέντα της ημέρας και πολλές μουσικές παραστάσεις, αλλά και ομιλίες. Αναλυτικά:

ΘΕΑΤΡΟ

  • Τι είναι η πατρίδα μας; Αναγνώσεις 2012 στο Εθνικό Θέατρο

Με άξονα το στίχο του Ιωάννη Πολέμη «Τι είναι η πατρίδα μας» που αποτελεί και το μότο του Εθνικού Θεάτρου, οι Αναγνώσεις 2012, στηρίζοντας για μία ακόμα χρονιά με τρόπο ουσιαστικό τη σύγχρονη ελληνική γραφή, αφουγκράζονται τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας και προτείνουν εννέα καινούργια νεοελληνικά έργα. Νεότεροι αλλά και ήδη καθιερωμένοι συγγραφείς με τη συνδρομή καταξιωμένων καλλιτεχνών σε ένα πολύ επιτυχημένο θεσμό συνδιαλέγονται με το τώρα και επιχειρούν να αρθρώσουν μέσα από τη σύγχρονη θεατρική γραφή λόγο για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Σήμερα παρουσιάζεται το έργο του Αλέξη Σταμάτη, «Μελίσσια» σε σκηνοθεσία Ελένης Μπόζα. Στο Εθνικό Θέατρο, Αίθουσα Εκδηλώσεων, Αγίου Κωνσταντίου 22-24, Αθήνα, Τηλ.: 2105288170 - 1. Τιμές εισιτηρίων 5Euro

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Χρήστος Κωνσταντόπουλος στο Half Note Jazz Club

Ο ερμηνευτής Χρήστος Κωνσταντόπουλος έχοντας μαζί του ένα ακορντεόν & μία κιθάρα, ξεκινάει το μουσικό του ταξίδι από τα υπόγεια Cabaret της Γαλλίας συναντώντας την Edith Piaf και τον Jacques Brel, περιπλέκει τα Αργεντίνικα Tangos του Astor Piazzolla με τη νοσταλγική εποχή του μεσοπολέμου αναζητώντας τον Αττίκ, το Σουγιούλ, την Δανάη και την Σοφία Βέμπο για να καταλήξει στην Ελλάδα του Μάνου Χατζιδάκι καθώς και άλλων αγαπημένων συνθετών.. Στο Half Note Jazz Club, Tριβωνιανού 17, Μετς . Τηλ.: 210 9213310. Τιμές εισιτηρίων (χωρίς ποτό): 15Euro, φοιτητικό 10Euro. Προπώληση εισιτηρίων Τηλ.: 210 9213310

  • Η μουσική παράσταση Κίρκη στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης

Με αποσκευή την ποιητική της παρακαταθήκη, η πρωτοεμφανιζόμενη, στο μουσικό στερέωμα, Ελένη Τζατζιμάκη επιχειρεί ένα ταξίδι στις μουσικές του κόσμου, με αφορμή την πρώτη της δισκογραφική δουλειά «Κίρκη», σήμερα 9 Μαΐου στις 9.00 μμ., στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης. Με πρωτότυπα τραγούδια σε μελωδίες των Λεωνίδα Μαριδάκη, Γιώργου Παπαχρηστούδη και Αποστόλη Βαζούκη και στίχους των Μάνου Ελευθερίου, Μιχάλη Γκανά και Χρύσας Κοντογεωργοπούλου επιχειρείται μια πολυσυλλεκτική προσπάθεια μουσικής και μουσικών, μέσω της οποίας αναδύονται «πολύχρωμα» τραγούδια. Στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης, Θεμιστοκλέους 104, Αθήνα. Διάρκεια: 90'. Τηλ.: 210 3826185, Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ

  • Οι Rumb@tenas στη μουσική σκηνή Αυλαία

Η μουσική σκηνή «Αυλαία» παρουσιάζει τους Rumb@tenas για μία βραδιά με ισπανικό-λατινοαμερικάνικο ρεπερτόριο. Η συνάντηση στην Αθήνα του ισπανού μουσικού Ιωακίμ Σολέ και του Ανδρέα Μπουλασίκη και η ιδιαιτερότητα των μουσικών δρόμων του καθένα δημιούργησαν τους rumb@tenas. Ο πρώτος ήρθε πριν δυο χρόνια από τη Βαρκελώνη με τις βαλίτσες γεμάτες μουσική, και ο δεύτερος πήγε στην Ανδαλουσία και επέστρεψε με τη δική του φλαμένκο κιθάρα. Στη Μουσική Σκηνή Αυλαία, Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115) Βοτανικός - Στάση Μετρό Κεραμεικός Ώρα έναρξης 22.00. Τηλ. 2103474074. Τιμές εισιτηρίων 10 Euro

  • Η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

«Από έβενο και μετάξι». Ένα πιανιστικό ρεσιτάλ όπου συνυπάρχουν συνθέσεις των Keith Jarrett, Oscar Peterson, Thelonious Monk, George Crumb, Friedrich Gulda, Claude Debussy, J.S. Bach και το πρώτο έργο της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου για πιάνο που τιτλοφορείται «Από Έβενο κι από Μετάξι». Στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας», Ιπποκράτους 41. Τηλ.: 2103634000. Είσοδος ελεύθερη.

  • Η Ντόρα Μπακοπούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

«Ψίθυροι της άνοιξης στο πιάνο» με ένα πρόγραμμα Chopin, Ravel, Scriabin, Χατζιδάκι και διασκευές. Στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος Τηλ.: 2103418550. Εισιτ.: Euro 15, 9 (μειωμ.).

ΟΜΙΛΙΕΣ

  • Επιδράσεις της Λατινικής κωμωδίας στους ουμανιστές και νεοέλληνες κωμωδιογράφους

Ομιλίες (στα ιταλικά) από την πανεπιστημιακό Στ. Πριόβολου και τη δόκτορα Ρ. Δημοπούλου, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Ιταλία - Ελλάδα, Διάλογοι μεταξύ δύο πολιτισμών». Στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, Πατησίων 47. Τηλ.: 2105242646. Είσοδος ελεύθερη.

  • Η μουσική και η θεραπευτική σχέση στη μουσικοθεραπεία

Ομιλία της Ι. Ετμεκτσόγλου, επίκουρης καθηγήτριας του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Εισαγωγή στη Μουσικοθεραπεία». Στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος-«Λίλιαν Βουδούρη». Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη. Τηλ.: 2107282778.Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ