KKE: Ο Τσίπρας ρίχνει τρύπιο σωσίβιο στο λαό που υποφέρει... - iefimerida.gr

KKE: Ο Τσίπρας ρίχνει τρύπιο σωσίβιο στο λαό που υποφέρει...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον απόηχο του τηλεφωνικού «όχι», με το οποίο η Αλέκα Παπαρήγα αρνήθηκε να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα, η «πύρινη» αρθρογραφία του «Ριζοσπάστη» παραλαμβάνει τη σκυτάλη της σφοδρής επίθεσης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ... υγρό στοιχείο αφθονεί σε σχετικό άρθρο του δημοσιογραφικού οργάνου του ΚΚΕ. Το κείμενο έχει το χαρακτηριστικό τίτλο «ρίχνει τρύπιο σωσίβιο στο λαό που υποφέρει», εμπεριέχει δε την εκτίμηση ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά».

Ο «Ριζοσπάστης» κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι «επιδίδεται σε τακτικισμούς και εντυπωσιοθηρία», αφ' ότου έλαβε τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι έξι κατηγορίες του ΚΚΕ εναντίον του Αλέξη Τσίπρα

Η εφημερίδα του ΚΚΕ καταλογίζει στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τα εξής:

Πρώτον, ότι εκδηλώνοντας την επιθυμία να συναντηθεί με κοινωνικούς φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις, εννοεί «τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά συμπορεύεται και οι οποίες στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια τους μισθούς πείνας και το μπαράζ των αντιλαϊκών αντεργατικών μέτρων, στο όνομα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας».

Δεύτερον, πως «καλλιεργεί αυταπάτες ότι μια εκλογική μάχη είναι αρκετή για να φέρει τούμπα την αντιλαϊκή πολιτική, χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο, την ΕΕ και την αστική εξουσία».

Τρίτον, ότι «περιορίζει την αντιπαράθεση με τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου στο ψευτοδίλημμα «μνημόνιο – αντιμνημόνιο». Τέταρτον, πως, ενώ «αυθαίρετα τοποθέτησε στο τραπέζι τις προτάσεις του ΚΚΕ που αφορούν στην προστασία των ανέργων και στη ρύθμιση των χρεών των νοικοκυριών, έκρυψε σκόπιμα ότι οι θέσεις αυτές του ΚΚΕ απορρίφθηκαν σαν «ουτοπικές» από τα κόμματα της ΕΕ - την οποία ο ίδιος υπερασπίζεται - επειδή θίγουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, με την οποία ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στρατηγική σύγκρουσης.»

Πέμπτον, ότι οι ελάχιστοι άξονες που έθεσε για τη συγκρότηση κυβέρνησης ισοδυναμούν με «παραίνεση στο κίνημα να σιγήσει και να μπει στην αναμονή, με την αυταπάτη ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους πολιτικούς εκπροσώπους των μονοπωλίων στην ΕΕ θα έχουν κατάληξη υπέρ του λαού»

Έκτον, πώς «κρύβει ότι ο εχθρός της εργατικής τάξης και του λαού βρίσκεται προπάντων στο εσωτερικό της χώρας, είναι η μεγαλοεργοδοσία, τα στηρίγματα και η πολιτική της, με τους οποίους το κίνημα πρέπει να συγκρουστεί για να αποσπάσει και τις ελάχιστες κατακτήσεις».

Αμυνα με φράγμα από όλες ... τις διαφωνίες

Οπως καταδεικνύουν οι επίσημες ανακοινώσεις του ΚΚΕ, αλλά και η αρθρογραφία του «Ριζοσπάστη», το φράγμα που ορθώνει ο Περισσός για να αναχαιτίσει την «επίθεση ενότητας» του κ. Τσίπρα εκτείνεται στο σύνολο των διαφωνιών του κόμματος με το ΣΥΡΙΖΑ.

Με άλλα λόγια, επικαλούμενο το ΚΚΕ όλα τα ζητήματα στα οποία διαφωνεί με το ΣΥΡΙΖΑ, επιθυμεί να δείξει αφενός ότι εκείνο εκπροσωπεί με συνέπεια τα λαϊκά συμφέροντα και αφ' ετέρου πως αρνείται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση, όχι για λόγους μικροκομματικούς, αλλά επειδή δεν πιστεύει ότι το πρόγραμμα μιας τέτοιας κυβέρνησης θα προωθήσει ουσιαστικές, αριστερές λύσεις.

Γεγονός είναι πάντως ότι η «πρωτοβουλία των κινήσεων» την οποία έχει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με το εκλογικό αποτέλεσα, ασκεί έντονη πίεση στο ΚΚΕ, στις τάξεις του οποίου δεν είναι «ομόθυμη» η συμφωνία για την ορθότητα της σημερινής κομματικής γραμμής.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ