Πράκτορας της CIA... ο βομβιστής της Αλ-Κάιντα που θα ανατίναζε αεροπλάνο - iefimerida.gr

Πράκτορας της CIA... ο βομβιστής της Αλ-Κάιντα που θα ανατίναζε αεροπλάνο

Πράκτορας της CIA... ο βομβιστής της Αλ-Κάιντα που θα τίναζε αεροπλάνο στον αέρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και εκεί που η Αλ- Κάιντα ετοιμαζόταν για μια θεαματική επίθεση εναντίον της Αμερικής, πιστεύοντας ότι έχει κατασκευάσει την τέλεια – μη ανιχνεύσιμη βόμβα... την πάτησε! Οχι γιατί την ανίχνευσαν, αλλά γιατί... ο «ταλιμπάν» που είχε επιλέξει για να μεταφέρει τη βόμβα ήταν... πράκτορας της CIA!

Οπως αποκάλυψαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, τον προηγούμενο μήνα το «παράρτημα» της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη σχεδίαζε μια θεαματική επίθεση στην Αμερική.

Είχαν σχεδιάσει τα πάντα: Η βόμβα ήταν αδύνατο να ανιχνευθεί αφού δεν περιείχε κανένα στοιχείο μετάλλου και το αεροπλάνο θα έσκαγε στον εναέριο χώρο της Αμερικής σκορπώντας τον θάνατο σε γη και αέρα.

Βέβαια σχεδίαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, που εν προκειμένω δεν ήταν άλλος από την υπηρεσία μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής, η οποία, όπως φαίνεται, έχει καταφέρει να διεισδύσει στα άδυτα της τρομοκρατικής οργάνωσης για τα καλά.

Ο επιίδοξος – κομιστής – ταλιμπάν – καμικάζι που θα έκρυβε τη βόμβα στα εσώρουχά του, ήταν πράκτορας της CIA. Ως εκ τούτου η επίθεση ήταν καταδικασμένη να αποτύχει....

Η συγκεκριμένη μη επιτυχής επίθεση της Αλ – Κάιντα έρχεται να προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο των αποτυχημένων προσπαθειών της τρομοκρατικής οργάνωσης να επιτύχει ένα δυνατό χτύπημα ενάντια στην Αμερική.

Πάντως, τα μέτρα ασφαλείας στην Αμερική, υπό το φόβο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Οχι μόνο οι αποσκευές αλλά και οι επιβάτες περνούν από ολόσωμα σκάνερ. Το γεγονός αυτό, πάντως, δεν μπορεί να εγγυηθεί την την αποτροπή ενός χτυπήματος, γιατί μπορεί η Αμερική να πέρνει τα μέτρα της, ωστόσο δεν τα παίρνουν και οι υπόλοιπες χώρες.

Για παράδειγμα, δεν διαθέτουν όλα τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ολόσωμα σκάνερ. Ωστόσο, κάθε επιβάτης που έχει σαν τελικό προορισμό τις ΗΠΑ, ελέγχεται, πάντα, αν το όνομά του εμπεριέχεται στη λίστα των «ανεπιθύμητων» που έχει μοιράσει η Αμερική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ